3000 μέρες

Conceptions, Experiences and Explorations to relive the heady days of Life and ameliorate the World!

Στο ναδίρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Πριν λίγο μπήκα στο blog του Sraosha και διάβασα το παρακάτω άρθρο: Ο διασυρμός των υποτελών. Το όλο άρθρο σχολιάζει, κατά την άποψή μου επιτυχημένα, τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα ΜΜΕ και αφορούν σε 12 κοπέλες που έχουν AIDS και είχαν υποπέσει στην πορνεία. Θέλησα να γράψω ένα άρθρο, αλλά το παραπάνω άρθρο με καλύπτει. Θα παραθέσω εδώ μόνο το σχόλιο μου στο άρθρο:

Και εγώ έχω σοκαριστεί από χθες με τις εικόνες αυτών των εξαθλιωμένων 12 ανθρώπων. Λες και ήθελαν να εκπορνεύονται, λες και ήθελαν να κολλήσουν τον ιό του AIDS, λες και αυτή είναι η ζωή που πραγματικά ήθελαν. Δεν υπάρχει ούτε ισοπολιτεία ούτε ισονομία ούτε αξιοπρέπεια ούτε για αυτές ούτε για τους ανθρώπους που χάνονται κάθε μέρα στο περιθώρειο. Αν δει κανείς τις περιγραφές, μερικά από αυτά τα κορίτσια είναι "άστεγα"!
Προφανώς, όμως, μέσα στο κύκλωμα της εκπόρνευσης εμπλέκονται αρκετοί "οικογενειάρχες" και "σοβαροί" άνθρωποι της υψηλής κοινωνίας.
Ας είμαστε δίκαιοι: Ένοχοι είναι και οι "κύριοι" που πήγαν, χωρίς προφυλάξεις με αυτές τις κοπέλες. Γιατί, σίγουρα, αυτές δεν είχαν το ιό εκ γενετής, κάποιος τους τον μετέδωσε...
Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να φανερώσουν τα πρόσωπα των κοπελών αυτών. Πολύ περισσότερο θα έπρεπε να έχουμε κράτος που να φροντίζει να τις βοηθήσει να ζήσουν από εδώ και πέρα μια αξιοπρεπή ζωή μακριά από την πορνεία και τα ναρκωτικά.
Και θα έπρεπε να βγει ανακοίνωση, όσοι είχαν τέτοιου είδους συνεύρεση να κάνουν ένα τεστ για AIDS. Τόσο απλό!
Εύχομαι να βρεθεί σύντομα ένα φάρμακο για τον ιό του AIDS και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση να θεραπευτούν. Ωστόσο, ντρέπομαι πολύ για τον δήθεν "πολιτισμό" μας. Εδώ φαίνεται αν υπάρχει πολιτισμός, στο πώς συμπεριφέρεσαι στον άνθρωπο που έχει βρεθεί χαμηλά και ολοένα βουλιάζει περισσότερο: Θα του φερθείς με αξιοπρέπεια και θα τον βοηθήσεις να σηκωθεί ή θα του φορτώσεις και το δικό σου λέρωμα και ύστερα θα τον σπρώξεις ακόμα περισσότερο στη λάσπη;

Αν δει κανείς τις εικόνες αυτών των γυναικών θα διαπιστώσει ότι έχουν κακοποιηθεί. Όλες τους έχουν σημάδια από χτυπήματα, ενώ στα πρόσωπά τους διακρίνεται η εξάντληση και η ταλαιπωρία. Καλό θα ήταν η περίφημη ελληνική αστυνομία και οι "άφθραρτοι" δικαστικοί μας να μας γνωστοποιήσουν πώς θα φροντίσουν αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να ξανασηκωθούν στα πόδια τους.

Update (16 Μαρ 2013): Αθωώθηκαν οι τελευταίες 5 φυλακισμένες οροθετικές γυναίκες.

2 σχόλια:

Socrates είπε...

Σίγουρα το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη από τη LIFO για την Τατιάνα Μπουκτογιάροβα http://www.lifo.gr/mag/columns/4858 μιλάει στο μυαλό και την ψυχή μας. Ευχαριστώ το blog Στη Χώρα της Λήθης που το ανέδειξε.

Socrates είπε...

Και μια καινούρια εξέλιξη στο ζήτημα: ΣτΠ: Παραβίαση δικαιωμάτων η δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικών

Blog Archive

Αναγνώστες

Πρώτη ενημέρωση!

Νέα & ψυχαγωγία!

Χαμόγελο

Χαμόγελο
Στηρίξτε το Χαμόγελο του παιδιού!

Socrates

Socrates
From Düsseldorf with love!
Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω, τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο... Κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία. Μην γυρνάς την πλάτη, μην ζεις στο ψέμα. Πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία. Σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία...
(ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ενδιαφέροντα Blogs

Αξιόλογα Blogs & Sites!