3000 μέρες

Conceptions, Experiences and Explorations to relive the heady days of Life and ameliorate the World!

Είμαστε πλασμένοι για να μοιραζόμαστε!

Το παρακάτω πείραμα που θα δείτε πραγματοποιήθηκε με σκοπό να μελετηθεί η συμπεριφορά των παιδιών κάτω από συνθήκες ανισότητας. Το ερώτημα πίσω από την έρευνα ήταν: "Να μοιραστώ ή να μην μοιραστώ;". Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται για τους καιρούς που ζούμε, η απάντηση για τα παιδιά ήταν απλή και αυθόρμητη: Από τα 20 παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα, και τα 20 έπραξαν το ανθρώπινο!

Όλες οι αντίστοιχες έρευνες καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: Είμαστε πλασμένοι για να προσφέρουμε και να μοιραζόμαστε. Όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες, μπορούμε να πράξουμε αυτό που μας λέει η καρδιά μας για τον συνάνθρωπό μας.Είναι κρίμα καθώς μεγαλώνουμε να λησμονούμε αυτήν την αρετή και να αλλοτριωνόμαστε σε τέτοιον βαθμό που να μην είμαστε πια εκείνοι οι απλοί, αυθόρμητοι άνθρωποι που ήμασταν κάποτε.

Πληροφοριακά, το βίντεο είναι ένα σποτάκι από την οργάνωση Action Against Hunger (ACF) και η διεύθυνσή του βρίσκεται εδώ: http://www.experimentocomparte.org. Υπάρχουν πολλές τέτοιες οργανώσεις. Βέβαια, οι πολίτες αναρωτιούνται πολλές φορές για το κατά πόσο οι χρηματικές προσφορές φτάνουν στον προορισμό τους, όμως η αλήθεια είναι ότι ακόμα και το 1% μιας χρηματικής βοήθειας μπορεί να σώσει μια ζωή. Και εντέλει αυτό είναι που πρέπει να κοιτάζουμε, όπως τότε που ήμασταν μικροί και πιο αγνοί στην ψυχή.

Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο έξυπνα από τους ενήλικους. Η διαφορά είναι ότι διαθέτουν τις συσσωρευμένες εμπειρίες (ίσον μάθηση και κατά συνέπεια πείρα) των μεγαλυτέρων.

Πηγές - Υλικό προς εξέταση: ````````````````````````````````````````````````````````````````````` - Action Against Hunger (ACF), http://www.accioncontraelhambre.org.

Blog Archive

Αναγνώστες

Πρώτη ενημέρωση!

Νέα & ψυχαγωγία!

Χαμόγελο

Χαμόγελο
Στηρίξτε το Χαμόγελο του παιδιού!

Socrates

Socrates
From Düsseldorf with love!
Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω, τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο... Κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία. Μην γυρνάς την πλάτη, μην ζεις στο ψέμα. Πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία. Σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία...
(ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ενδιαφέροντα Blogs

Αξιόλογα Blogs & Sites!