3000 μέρες

Conceptions, Experiences and Explorations to relive the heady days of Life and ameliorate the World!

Ενδιαφέροντα θέματα από τον κυβερνοχώρο (Οκτώβριος 2011)

Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση

Για να καταλάβετε σε τι βαθμό έχει πτωχεύσει η πολιτική, η ηθική και η αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, αρκεί να διαβάσετε την επίσημη θέση του κυβερνώντος κόμματος για την αναδιάρθρωση χρέους πριν από έναν περίπου χρόνο. Μόνο αυτό φτάνει και αρκεί:

Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση, από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, 11/6/2010.


Μικρόκοσμος (28/10/2011) 

Αξίζει να αφιερώσει κανείς χρόνο για να διαβάσει αυτό το άρθρο. Συμπυκνώνει μέσα σε τόσο λίγες λέξεις το τι συμβαίνει στη χώρα μας:

Μικρόκοσμος 


Ανοικτή Επιστολή προς Κάρολο Παπούλια

Νομίζω ότι η παρακάτω επιστολή θέλει να πει στον Πρόεδρο της δημοκρατίας αυτό που όλοι μας θα θέλαμε να πούμε: Ότι μπορεί ως άνθρωπος και ως αγωνιστής στα νιάτα του να είναι συμπαθής, ωστόσο ως πρόεδρος της δημοκρατίας δεν ανταποκρίνεται  στο ρόλο και στη θέση που του εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός. Η Ελλάδα μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί και ενώ θα έπρεπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστω και με τις περιορισμένες δυνατότητες που του παρέχει το σύνταγμα, να επιδείξει κύρος και πυγμή και να απαιτήσει την εξυγίανση της δημοκρατίας και την κάθαρση της διαφθοράς και της διαπλοκής, στην ουσία φαντάζει σαν μια μαριονέτα του σαθρού και σάπιου πολιτικού συστήματος. Σαν έναν παππού που του έδωσαν μια καλή σύνταξη, τον έκλεισαν και στο προεδρικό μέγαρο μέσα στη χλιδή (σε σύγκριση με αυτά που περνάει ο απλός κόσμος) και τον έχουν για δεξιώσεις ή να υπογράφει προεδρικά διατάγματα. Κι όμως, η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρόεδρο με προσωπικότητα, δυναμισμό, χαρακτήρα και πάθος για τη δημοκρατία. Χρειάζεται με λίγα λόγια έναν ηγέτη!

Ανοικτή Επιστολή προς Κάρολο Παπούλια


Πώς μπορεί να λυθεί οποιοδήποτε κοινωνικό-πολιτικό πρόβλημα σε πέντε λεπτά.

Μπορεί η παρακάτω άποψη να εκφράστηκε με αστεία διάθεση από τον Warren Buffett σχετικά με το δημόσιο έλλειμμα στην Αμερική, πιστεύω όμως ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να ήταν θεμελιώδης αρχή του συντάγματος. Με λίγα λόγια, οποιοσδήποτε πολιτικός θα αποτύγχανε να κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε στο προεκλογικό του πρόγραμμα, θα έπρεπε να του απαγορεύονταν να υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα.


Blog Archive

Αναγνώστες

Πρώτη ενημέρωση!

Νέα & ψυχαγωγία!

Χαμόγελο

Χαμόγελο
Στηρίξτε το Χαμόγελο του παιδιού!

Socrates

Socrates
From Düsseldorf with love!
Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω, τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο... Κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία. Μην γυρνάς την πλάτη, μην ζεις στο ψέμα. Πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία. Σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία...
(ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ενδιαφέροντα Blogs

Αξιόλογα Blogs & Sites!