3000 μέρες

Conceptions, Experiences and Explorations to relive the heady days of Life and ameliorate the World!

Μετανάστευση στην Ολλανδία - Ερωτήματα και απαντήσεις

Οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να την εκφράσετε ως σχόλιο στο τέλος της σελίδας.

Τον τελευταίο καιρό αρκετοί άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου μέσω e-mail με σκοπό να τους ενημερώσω για τις συνθήκες στην Ολλανδία. Όλοι με έχουν βρει από τα ιστολόγια μου και όλοι μου γράφουν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα. Ότι ως νέοι, σκεπτόμενοι και δραστήριοι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από το ελληνικό σύστημα, μέσα στο οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια και τις επιθυμίες τους, και ότι σκέφτονται σοβαρά να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, γιατί, όπως ενημερώνονται, εκεί οι νέοι άνθρωποι αν παλέψουν μπορούν να τα καταφέρουν.

Έχοντας ζήσει σχεδόν 7 χρόνια στη Γερμανία στο παρελθόν και εδώ και μερικούς μήνες εντέλει και στην Ολλανδία, ομολογώ η λέξη αξιοκρατία σε αυτές τις χώρες έχει νόημα και εφαρμογή.

Δεν ξέρω για την Αγγλία αν είναι κάπως ψυχροί οι άνθρωποι όπως μου έγραψε τώρα τελευταία η φίλη Ιωάννα από την electroauth, αλλά αρκετοί φίλοι που εργάστηκαν εκεί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός βέβαια από τον άστατο καιρό.

Θα πω μερικά πράγματα για την Ολλανδία, τα οποία ισχύουν και για τη Γερμανία.

Στην Ολλανδία, αν δεν έρθεις με κάποια δόση προκατάληψης για το τι θα συναντήσεις, είναι πολύ καλά. Μπορώ να πω ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί ποιοτικά με τον Καναδά και την Αυστραλία, αν και δεν έχω πάει εκεί. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί και εξωστρεφείς στις καθημερινές τους συναλλαγές, όπως και ευθύτατοι σε αυτό που θέλουν να σου πουν. Αξίζει να κάνεις ένα δυνατό τεστ πηγαίνοντας να εργαστείς για καιρό σε μια τέτοια χώρα για να δεις τον τρόπο ζωής και να μάθεις για τον εαυτό σου.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν χώρες όπου οι άνθρωποι είναι ψυχροί ή μη κοινωνικοί και ακατάδεκτοι. Απλώς είναι διαφορετικοί, όπως και εμείς για αυτούς. Αν πας σε μια χώρα και βλέπεις τους ανθρώπους με τα κριτήρια του τρόπου ζωής της Ελλάδας, ναι μεν θα είσαι σωματικά εκεί, στην πραγματικότητα όμως θα είσαι στην Ελλάδα. Θα έχεις βρεθεί πραγματικά σε αυτήν τη χώρα, όταν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και δεις τους ανθρώπους σαν να ήταν συμπατριώτες σου. Είναι η ιδιότητα, η συνειδητοποίηση της ταυτότητάς του γήινου πολίτη, την οποία δυστυχώς δεν την διδασκόμαστε ακόμα στα σχολεία, ενώ θα έπρεπε. Άπαξ και θελήσεις να ενταχθείς στην κοινωνία συνειδητά, τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα ως προς την προσαρμογή.

Ποια βήματα πρέπει να κάνει κάποιος για να μεταναστεύσει στην Ολλανδία;

Μπορείτε αρχικά να δείτε προηγούμενα άρθρα μου για το εξωτερικό και την Ολλανδία:
http://3000meres.blogspot.com/2009/04/blog-post_15.html
http://3000meres.blogspot.com/search/label/Γερμανία
http://3000meres.blogspot.com/search/label/Κάτω%20Χώρες

Θα δώσω μια γενική περιγραφή εδώ και θα αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες στα σχόλια αυτού του post.
 • Η μεγάλη απόφαση. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να περάσει από τη σκέψη στην απόφαση. Να φύγει από την Ελλάδα ως Έλληνας και να φτάσει στην Ολλανδία ως Ολλανδός. Αυτό δεν σημαίνει να απαρνηθεί την Ελλάδα, αλλά να ανοίξει το μυαλό του, να αποδεχτεί τον διαφορετικό τρόπο ζωής και να προσαρμόσει την καθημερινότητά του σύμφωνα με αυτόν και να θελήσει πραγματικά να συμβιώσει με άλλους διαφορετικούς ανθρώπους.
 • Προετοιμασία της συνταγής. Εφόσον υπάρχει η απόφαση, χρειάζεται μια καλή προετοιμασία, τόσο σε ενέργειες όσο και ψυχολογική. Ίσως να πάρει και μήνες, αλλά είναι απαραίτητη.
 • Πρώτα απ' όλα χρειάζονται επίσημα έγγραφα και πιστοποιητικά. Αυτά είναι ταυτότητα (καινούρια με λατινικούς χαρακτήρες), διαβατήριο, πιστοποιητικό γεννήσεως με apostille και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με apostille. Καλό είναι τα δύο τελευταία να τα ζητήσετε από ένα ΚΕΠ, όπως τα έχω κατονομάσει. Για να τα δεχτούν όμως οι Ολλανδοί για την εγγραφή στον δήμο, δεν θα πρέπει να είναι παλαιότερα του ενός έτους και θα πρέπει να τα μεταφράσετε εδώ στην Ολλανδία στα Ολλανδικά από πιστοποιημένο μεταφραστή.
 • Καλό θα ήταν, επίσης, να έχετε μαζί σας και αρκετές φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, όπως και μικρότερες για τυχόν πάσο που θα χρειαστούν και για ότι προκύψει εκείνην τη στιγμή. Εμένα μου χρειάστηκαν αρκετές φορές για να βγάλω εκπτωτικά πάσο και έτσι γλύτωσα πάρα πολλά χρήματα.
 • Εφόσον συγκεντρώσουμε τα έγγραφα, θα πρέπει να κάνουμε ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα καταγράψουμε την ημερομηνία μετανάστευσης και όλες τις ημερομηνίες περάτωσης των εκκρεμοτήτων μας στην Ελλάδα.
 • Θα βοηθούσε πολύ μια λίστα με όλες τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητες που έχουμε (και θα συνεχίσουμε να έχουμε) στην Ελλάδα, όπως τραπεζικές κινήσεις, ασφάλιση, ενοίκια, λογαριασμοί, τακτικές πληρωμές, δόσεις δανείων, πληρωμές ασφαλειών για αυτοκίνητο, συνδρομές, τακτικά ή ετήσια ραντεβού, συναντήσεις και ότι άλλο θεωρήσουμε αναγκαίο. Σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε κάποια εκκρεμότητα να τρέχει, όταν θα είμαστε χιλιόμετρα μακριά.
 • Μια λίστα με τους φίλους και τους συγγενείς που θα μπορούν να διευθετήσουν μελλοντικά ζητήματα και υποχρεώσεις μας όταν εμείς θα είμαστε στο εξωτερικό, κατόπιν συνεννόησης με αυτούς, είναι επίσης απαραίτητη.
 • Εξίσου σημαντικός είναι και ο οικονομικός προϋπολογισμός για τουλάχιστον 6 μήνες στη χώρα. Χοντρικά, θα πρέπει να υπολογίσουμε τα έξοδα ταξιδιού, τα έξοδα προσαρμογής για τον πρώτο καιρό, τα ενοίκια για 6 μήνες, το φαγητό για 6 μήνες και τα καθημερινά έξοδα για 6 μήνες. Θέτω ως όριο τους 6 μήνες που είναι ένα καλό όριο στην περίπτωση που δεν έχουμε βρει εργασία και θέλουμε να ρισκάρουμε. Από την άλλη, αν βρούμε από πριν εργασία θα προσαρμόσουμε τα έξοδα αναλόγως. Βασικά, ανά άτομο μηνιαίως θα πρέπει να υπολογίσουμε 400 ευρώ για διαμονή σε δωμάτιο, κατά μέσο όρο τα τρόφιμα είναι πιο φθηνά από την Ελλάδα, όπως και τα προϊόντα καθημερινής χρήσης.
 • Τα φαγητά έξω είναι πιο ακριβά, οπότε καλό είναι να μάθετε να μαγειρεύετε από πριν. Οι αστικές συγκοινωνίες είναι πιο ακριβές, αλλά και πολύ πιο ποιοτικές και τα αξίζουν τα χρηματά τους. Ισχύει το σύστημα των ζωνών και για το Άμστερναμ μπορείτε να μάθετε από εδώ. Αν και το απλό εισητήριο έχει κατά μέσο όρο 2 ευρώ και 40 λεπτά με μια μηνιαία κάρτα (ticket season) των 98 ευρώ μπορείτε να πάρετε όλα τα μέσα συγκοινωνίας. Φαίνεται ακριβό, αλλά όταν εργάζεσαι δεν είναι.
 • Αρκετά έξοδα θα έχει και η προσαρμογή τον πρώτο καιρό, αρκετά των οποίων γίνονται λόγω της ελλιπής πληροφόρησης για φθηνότερες πηγές αγορών. Μπορείτε να με ρωτήσετε για το Άμστερνταμ που να αγοράσετε κάτι φθηνό να το ψάξω και να σας απαντήσω. Υπάρχουν όμως και εδώ φθηνά σουπερ μάρκετ, παζάρι - λαϊκή αγορά και πολλές προσφορές, ωστόσο χρειάζεται ψάξιμο στην αρχή.
 • Αν σκέφτεστε να κάνετε μελλοντικά και κάποιες σπουδές, μπείτε εδώ. Στο nuffic.nl υπάρχουν όλα τα προγράμματα. Ψάχτε, επίσης και απευθείας στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Δείτε τι έγγραφα απαιτούνται για την αίτηση. Δύο συστατικές επιστολές είναι συνήθως απαραίτητες, όπως και πτυχίο και αναλυτική βαθμολογία μεταφρασμένα στα αγγλικά.
 • Γλώσσα και επικοινωνία. Ακόμα και η τελευταία γιαγιά συνεννοείται μια χαρά μαζί σου στα αγγλικά. Πάρα πολλοί μετανάστες και ξένοι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται χρόνια στην Ολλανδία, τυχαίνει να μην γνωρίζουν σχεδόν καθόλου ολλανδικά, γιατί δεν υπήρξε λόγος να τα μάθουν. Είναι μια χώρα όπου μπορείς να κάνεις όλες τις συναλλαγές σου χωρίς να γνωρίζεις τα ολλανδικά και χωρίς να θεωρείσαι λάθος για αυτό. Από την άλλη πλευρά, όσο πιο σύντομα μάθει κάποιος ολλανδικά, τόσο πιο εύκολα θα ενταχθεί στο σύστημα και στην ζωή της Ολλανδίας. Υπάρχουν αρκετές εργασίες που απαιτούν τα ολλανδικά μαζί με τα αγγλικά. Και είναι και πιο σωστό να μάθει κάποιος τη γλώσσα της χώρας που τον φιλοξενεί. Είναι κάτι που και εμάς στους Έλληνες αρέσει πολύ, όταν ακούμε κάποιον ξένο να γνωρίζει τέλεια ελληνικά.
 • Ας εστιάσουμε τώρα στα σημαντικά. Διαμονή και εργασία. Και τα δυο θέλουν πολύ προσπάθεια και αναζήτηση για να βρεθούν. Τα σπίτια στην Ολλανδία είναι δυσεύρετα, οπότε θα χρειαστεί αρκετό ψάξιμο. Τον πρώτο καιρό, ίσως χρειαστεί να τον βγάλετε σε κάποιο hostel ή ξενοδοχείο, αν και τα τελευταία είναι και ακριβά και δεν αξίζουν τα χρήματα που θα ξοδεύσετε. Μπορείτε, βέβαια, να πάτε κατευθείαν σε ένα μεσιτικό γραφείο, το οποίο θα είναι ακριβό, αφού τα ενοίκια εδώ είναι πολύ πιο ακριβά από την Ελλάδα. Για να νοικιάσεις διαμέρισμα θέλεις 800 ευρώ τουλάχιστον, αλλά στην τιμή συμπεριλαμβάνονται το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το internet και τις περισσότερες φορές και τα κοινόχρηστα. Γενικά, θέλει αρκετό ψάξιμο. Για ξενοδοχεία και hostel, δείτε το hostelworld.com.
 • Ως προς την εργασία, υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες, όπως και τα αντίστοιχα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας (uitzendbureaus), όπου μπορεί κάποιος να ψάξει για εργασία σύμφωνα με το αντικείμενό του. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει και εδώ κρίση και πολλές εταιρείες απολύουν κόσμο. Γενικά, η ζήτηση εργασίας έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Αν κάποιος γνωρίζει αγγλικά μπορεί να συνεννοηθεί. Είτε θα βρεί κάποια πρόχειρη μικροδουλειά να κάνει είτε μετά από ψάξιμο και προσόντα θα μπορέσει να δουλέψει σε κάποια πολυεθνική. Αν υπάρχει και η γνώση μιας δεύτερης ευρωπαϊκής γλώσσας, αυτό είναι ένα ατού.
 • Δεν μπορεί πάντως να συγκρίνει την αγορά εργασίας της Ολλανδίας με αυτήν της Ελλάδας. Πέρα από τα λυμένα εδώ και εκατό χρόνια εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων σε σχέση με μισθούς, ασφάλιση και συνθήκες εργασίας, η αγορά εργασίας της Ολλανδίας παρουσιάζει πάντα κινητικότητα και κάποιος που έχει προσόντα βρίσκει πάντα εργασία, έστω και part time. Ακόμα και την πιο απλή εργασία να κάνεις ο καθαρός μισθός την ώρα είναι πάνω από 6 ευρώ, ενώ ο βασικός είναι 1318 ευρώ για 40 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο θέλει καλή προετοιμασία και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού για να μπει κάποιος σε αυτήν την αγορά. Συνεπώς, οποιαδήποτε νοοτροπία προχειρότητας και "έλα μωρέ, τι πειράζει" θα πρέπει να μπει στο περιθώριο για να πάνε τα πράγματα καλά σ' αυτόν τον τομέα.
 • Τα τρένα είναι και αυτά ακριβότερα από την Ελλάδα, αλλά είναι όλα intercity και με πολύ πυκνά δρομολόγια και μακράν καλύτερη εξυπηρέτηση. Βλέπεις όλα τα δρομολόγια και κλείνεις το εισιτήριο σου μέσω internet, ενώ όλα δουλεύουν ρολόι. Πληρώνοντας 57 ευρώ τον χρόνο, μπορείς να έχεις 40% έκπτωση σε όλα τα δρομολόγια των τρένων.
 • Εφόσον βρεθεί κάποιο δωμάτιο ή σπίτι για να μείνετε, μπορείτε με το συμβόλαιο του σπιτιού ή απλώς με τη συνοδία του σπιτονοικοκύρη να μεταβείτε στον δήμο της περιοχής σας για να εγγραφείτε. Η εγγραφή στον δήμο, εφόσον θέλετε να ενταχτείτε στη χώρα και όχι να κάνετε τουρισμό, είναι υποχρεωτική. Απαιτούνται τα μεταφρασμένα πιστοποιητικά που ανάφερα παραπάνω και ένα διαβατήριο. Αν δεν έχετε τα έγγραφα, μπορείτε να τα προσκομίσετε αργότερα. Μέσα σε έναν μήνα θα σας αποσταλεί ένα έγγραφο με τον προσωπικό σας αριθμό BSN, ο οποίος είναι κάτι σαν το ΑΦΜ, και παραπάνω οδηγίες. Αυτόματα με την εγγραφή στον δήμο θα πρέπει να καταβάλετε εσείς ο ίδιος την ασφάλισή σας, η οποία είναι περίπου 90 ευρώ (ποικίλει ανάλογα με τον δήμο). Αυτά τα χρήματα θα τα πληρώσετε όποτε μπορείτε αναδρομικά. Όταν θα αρχίσετε να εργάζεστε αυτά τα χρήματα θα πληρώνονται από τον εργοδότη σας. Γενικά, στην Ολλανδία, όπως και στη Γερμανία, δεν υπάρχουν άνθρωποι ανασφάλιστοι. Όλοι είναι ασφαλισμένοι, ότι και να γίνει.
 • Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αγγλόγλωσσο site www.greek-expats.nl το οποίο είναι πληρέστατο και έχει ότι χρειάζεστε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε για την ένταξή σας στην Ολλανδία.
 • Παρακάτω σας έχω πολύτιμες ιστοσελίδες τις οποίες συνέλεξα μετά από αρκετό ψάξιμο. Μελλοντικά θα προσθέσω και άλλες.

ΟΔΗΓΟΙ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

IND home

Your Survival Guide to Living in the Netherlands <>
Making the leap abroad can be challenging and sometimes overwhelming, but we at Expatica.com are there to hel... <>
IND Verblijfwijzer

ACCESS NL - Supporting the International Community of the Netherlands
Our free information and range of services including publications, courses, counselling referrals and community events are here to support you whether you are working in Holland on an expatriate assignment, have recently relocated, studying or have made Holland your home.
ACCESS NL - Supporting the International Community in the Netherlands
Our free information and range of services including publications, courses, counselling referrals and community events are here to support you whether you are working in Holland on an expatriate assignment, have recently relocated, studying or have made Holland your home.
Greek expats in the Netherlands - Covering your local needs
Greek expats in the Netherlands: expat site covering the local needs of expatriates living in the Netherlands – job, accommodation, education, nightlife
expatriates.com - Amsterdam

craigslist: amsterdam / randstad classifieds for jobs, apartments, personals, for sale, services, community, and events
craigslist provides local classifieds and forums for jobs, housing, for sale, personals, services, local community, and events
Amsterdam - The Official Website of The Netherlands Board of Tourism & Conventions
Undoubtedly one of the jewels of Europe, and not just because of the stunning 17th century canals. Incredible examples of modern architecture are omnipresent, and did you know that Amsterdam boasts more museums per m2 than any other European capital? Go find out for yourself!
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=52.375298,4.897671&spn=0.010794,0.028925&om=1
Amsterdam Weekly - Inside: Music, Film, Arts, Theatre, Clubs - Home
Amsterdam Weekly - Free Cultural Newspaper featuring lively writing on Amsterdam city life combined with a complete agenda to arts and entertainment., Amsterdam Weekly This Week
Trippist

Amsterdam Travel Guide to Hotels, Coffee shops, and the Red Light District
Amsterdam travel guide providing info about hotels, flights, coffeeshops, the Red Light District and more.


AMSTERDAM

Amsterdam - a set on Flickr
Flickr is almost certainly the best online photo management and sharing application in the world. Show off your favorite photos and videos to the world, securely and privately show content to your friends and family, or blog the photos and videos you take with a cameraphone.
Amsterdam, Netherlands Forecast : Weather Underground

UTRECHT

Utrecht University
Utrecht University
Master's degree programmes
search graduate utrecht university Master's degree programmes
Greektube - ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΥΤΡΕΧΤΗ
Καλωσορίσατε στο κόσμο του Greektube και των video. Greek World of Video


ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Plan a journey › NS travellers
Journey planner
Trafficnet verkeersinformatie
Actuele verkeersinformatie in kaart en/of op je eigen route(s). Een overzicht van alle verkeersbelemmeringen in Nederland.
Aegean Airlines - Book your flights, hotels & car rental online
Visit Aegean web site, find out its schedules, promotions and news and make your ticket reservation on line.
Welcome to : GVB

Season ticket : GVB

Αεροπορικά εισιτήρια - travelplanet24 - Ξενοδοχεία, Αεροπορικά και Ακτοπλοϊκά εισιτήρια online
Online κρατήσεις και δρομολόγια για όλες τις αεροπορικές εταιρίες.
Route Planner

Ferry Tickets - travelplanet24 - Hotels, Flight and Ferry tickets online
http://www.ferries.gr/booking/greek/
http://paleologos.forth-crs.gr/greek/npgres.exe?PM=BR#RoutesTable


FORUMS

Community Forums - Expatica (Powered by Invision Power Board)

Amsterdamaged | Facebook
Το Facebook είναι μια κοινωνική εφαρμογή που συνδέει άτομα με φίλους και άλλους που δουλεύουν, σπουδάζουν και ζούν γύρω τους. Ο κόσμος χρησιμοποιεί το Facebook για να διατηρήσει επαφή με φίλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο, και να μάθει περισσότερα για τα άτομα που γνωρίζει.
Universiteit van Amsterdam (UvA) | Facebook
Το Facebook είναι μια κοινωνική εφαρμογή που συνδέει άτομα με φίλους και άλλους που δουλεύουν, σπουδάζουν και ζούν γύρω τους. Ο κόσμος χρησιμοποιεί το Facebook για να διατηρήσει επαφή με φίλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο, και να μάθει περισσότερα για τα άτομα που γνωρίζει.
ISN Amsterdam | Facebook
Το Facebook είναι μια κοινωνική εφαρμογή που συνδέει άτομα με φίλους και άλλους που δουλεύουν, σπουδάζουν και ζούν γύρω τους. Ο κόσμος χρησιμοποιεί το Facebook για να διατηρήσει επαφή με φίλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο, και να μάθει περισσότερα για τα άτομα που γνωρίζει.
Amsterdam discussion forum
Amsterdam Discussion Forum
The Channels :: View Forum - Amsterdam forum

ΜΑΓΑΖΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ

IKEA | meubels, keukens, bedden, matrassen, stoelen, banken, kasten, decoratie
IKEA meubels, keukens, bedden, matrassen, stoelen, banken, kasten, decoratie
Marktplaats - De plek om Nieuwe en Tweedehands spullen te kopen en verkopen
De Grootste Advertentiesite van Nederland. Nieuwe en tweedehands goederen en diensten, koopt en verkoopt u op Marktplaats.n. Meer dan 240.000 nieuwe advertenties per dag.
Speurders.nl
Op Speurders.nl vind je aanbiedingen, tweedehands en nieuw, te koop gevraagd en aangeboden.
Amsterdam Computer Centrum


ΠΟΔΗΛΑΤΑ

FIETSPIRAAT
Bodemprijs Tweede hands fietsenhandel, used bike shop dus gebruikte fietsen maar we repareren ook. Amsterdam West bij de studenten flats
amsterdam / randstad bicycles classifieds - craigslist
craigslist bicycles classifieds for amsterdam / randstad

Kymco prijslijst
Kybe bv is importeur van KYMCO scooters, motorscooters en ATV's uit Taiwan


ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ASVA Studentenunie > ASVA
Belangenbehartiger van de Amsterdamse student
ISN AMSTERDAM

ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΒLOGS

Another American Expat

I am not a tourist

AMSTERDAMIZE » 100% Lycra-Free, Guaranteed
100% Lycra-Free, Guaranteed
Invading Holland
The story of an accident prone Englishman in Holland
godimitris.gr

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

CAREER TESTS

CareerSteer: free career test for career choice
free careers test devised by a psychologist and careers adviser to assist career choice
Free Career Assessment Test and Aptitude Test - Career Colleges
Take the CareerColleges.com free career assessment test
Employment Test, Career Testing, Personality Assessment, Education Test, IQ Test
Offers personality assessment test software such as IQ testing, business personality test, career assessment test, employment personality test, career profile, sales training and personality type test.


ΠΗΓΕΣ-ΛΙΣΤΕΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Netherlands Guide: Working the Netherlands, Salaries, working hours and holidays Salaries, working hours and v
Netherlands Guide: Working the Netherlands, Salaries, working hours and holidays Salaries, working hours and vacations are different between most countries. Luckily, in the Netherlands there are many .
Vacatures in Amsterdam
Alle uitzendbureau vacatures in Amsterdam
Netherlands Directory Jobs: Useful resources,Internships,Temporary employment agencies,Recruitment agencies,He
Netherlands Directory Jobs: Useful resources,Internships,Temporary employment agencies,Recruitment agencies,Head-hunters,Interim agencies,Government organisation,Job portals, In this section you will .
In English | Werk.nl

http://vacature.overzicht.nl/
Op zoek naar een nieuwe baan? Vindt uw vacature op Vacature.overzicht.nl, alle vacatures, detachering, uitzendbureaus, en vacaturebanken.
Netherlands Guide: Getting started, How to find work in the Netherlands As in most places, there is more than
Netherlands Guide: Getting started, How to find work in the Netherlands As in most places, there is more than one way to find a job in the Netherlands. Our advice is you should try all possible ways t.
Frequently Asked Questions (FAQs)
FAQs - The EPO is continually looking for engineers and scientists to examine patent applications and oppositions in a variety of technical fields as well as employees in other areas.


ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ SITES

Werkzoekende | Werk.nl

Zoek banen. Een betere carrière. Een nieuw leven. | Monsterboard.nl
Schrijf je in bij Monsterboard.nl en ontdek je nieuwe leven. Je kunt online banen zoeken en solliciteren. Een CV plaatsen. En je krijgt automatisch bericht over nieuwe carrière kansen.
EUROPA - EURES - EURES - Eures Advisers
European Commission - EURES - The easy way to find information on jobs and learning opportunities throughout Europe. Job vacancies in 31 European countries, CVs from interested candidates, what you need to know about living and working abroad and much more brought to you by the EURES network.


ΚΑΛΑ SITES

Jobs in Amsterdam - Netherlands (Holland)
Jobs in Amsterdam and The Netherlands (Holland) for professionals and expats seeking employment opportunities with English as the main working language.
part time job amsterdam - Trovit Vacatures
part time job amsterdam, Amsterdam. She/he provides optimal support to the other departments within the office. Job<..., part time job amsterdam
Netherlands Jobs - The LARGEST selection of Netherlands Jobs - Xpat Jobs - All the best Netherlands job agents in one place.
Xpat jobs Netherlands - job - The LARGEST selection of Netherlands Jobs - all the English and foreign language job offers on one website. Amsterdam Jobs and Netherland Jobs. We specialise in English jobs and other multilingual jobs.
Jobs in Netherlands | Monster.com
Find jobs in Netherlands on Monster Job Search. Browse for more job openings on Monster.com.
Jobs in amsterdam | Monster.com
Find jobs in amsterdam on Monster Job Search. Browse for more job openings on Monster.com.
Jobs in Holland, Netherlands English-speaking No Dutch required uitzendbureaus recruiting agencies work positions werving

CareerBuilder.nl : passende vacatures zoeken en direct solliciteren op deze banen
Snel en eenvoudig passende vacatures zoeken in onze vacature bank met speciale vacature zoekmachine. Er zijn honderden vacatures en carrieres beschikbaar. Je kunt direct solliciteren op deze dagelijks nieuwe vacatures.


ΜΕΤΡΙΑ SITES

Undutchables: Job search

EnglishLanguageJobs.com - Jobs in the Amsterdam/The Hague/Rotterdam region

MultiLingualJobs.net

Amsterdam, Netherlands - EU Jobsly
EUjobsly.com - The Job Classifieds for Europe. Find a job in Germany, UK, Ireland, France, Spain...


ΑΛΛΑ SITES

To Holland! > work in Holland
Tips on how to find work in Holland, how to apply for jobs, how to present yourself to a Dutch employer, and learn about the Dutch work ethics.
Seasonal work in the Netherlands - Home
Homepage discription
MultilingualCareers - Helping Europe Work
MultilingualCareers - Helping Europe Work
Amsterdam, Netherlands - EU Jobsly
EUjobsly.com - The Job Classifieds for Europe. Find a job in Germany, UK, Ireland, France, Spain...


ΟΔΗΓΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Common Interview Questions | WikiJob

Uitzenbureaus

1001vacatures.nl - De grootste en snelste gratis vacaturebank van Nederland. Gratis vacatures plaatsen en inzien. [ vacaturebank vacature vacatures baan banen werk werken job jobs carriere salaris sollicitatie solliciteren ]
De grootste en snelste gratis vacaturebank van Nederland. Gratis vacatures plaatsen en inzien. [ vacaturebank vacature vacatures baan banen werk werken job jobs carriere salaris sollicitatie solliciteren ]
IT jobs in Amsterdam for International people
The White Door helps IT and Telecoms professionals from all over the world to get a new job in Amsterdam, The Netherlands


ΔΙΑΜΟΝΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΛΑ SITES ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

kamer huren | kamer verhuren | Kamernet.nl
kamer,kamers,Kamer huren,kamer verhuren op de grootste kamer site van Nederland. Kamernet.nl krijgt elke maand ruim 6.000 nieuwe kamers. Geen bemiddelingskosten. Kamers huren, kamers verhuren.
amsterdam / randstad rooms & shares classifieds - craigslist
craigslist rooms & shares classifieds for amsterdam / randstad
expatriates.com - Netherlands - Rooms Available

Students For Students | Wonen

Studentenkamers.nl - Het grootste kameraanbod voor studerend Nederland
De grootste studentekamers website van Nederland. Via deze site kunnen kamer-, en woningaanbieders hun lege kamers gratis aanbieden en kunnen woningzoekenden gratis naar een geschikte woning zoeken. Het is ook mogelijk om via de e-mail automatisch op de hoogte te worden gehouden van de nieuwste kamers bij jou in de buurt.
Amsterdam Weekly - Inside: Music, Film, Arts, Theatre, Clubs - Weekly Classifieds - Housing
Amsterdam Weekly - Free Cultural Newspaper featuring lively writing on Amsterdam city life combined with a complete agenda to arts and entertainment.


ΜΕΤΡΙΑ SITES

Rooms available in Amsterdam Noord Holland, Holland
Rooms available in amsterdam noord holland? List of all the rooms that are available in Amsterdam Noord Holland, Holland
Roommates, Rooms and Roommates Search Engine - OKRoommate.com
The MOST EXTENDED Rooms and Roommates Search Engine , Post for FREE Rooms and Roommates ads with your Profile! ENTER NOW!
Δωμάτια / Συγκατοίκηση:1:Amsterdam, North Holland, Ολλανδία

ΠΗΓΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Exposing scam artists who use Craigslist: WARNING: Scammer Laura Williams

Warning about apartment scams on Craigslist Paris (and elsewhere)

huurders.info - looking for rooms
De site voor al uw vragen over huren en wonen.
Dienst Wonen (EN) - Home

huurders.info - woonlasten, Rekenprogramma puntentelling woning
De site voor al uw vragen over huren en wonen., Bereken online de maximale huur van uw woning


TEMPORARY ROOMS

Rent a temporary room inland or abroad - Temporaryrooms.net

Temporaryrooms.net - Community for the rental of temporary rooms

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Amsterdam Flatshare Flatmate . Find a flat share flat or house share accommodation to rent.

Amsterdam Apartments - Xpat Rentals . The LARGEST selection of Amsterdam apartments on ONE website.
The LARGEST selection of Amsterdam apartments and Netherlands apartments and houses on ONE website. Amsterdam apartments, houses and apartment rentals and sublets in the Netherlands. Moving to Amsterdam or living in Holland - Xpat rentals has a wide slection of property form agents and private landlords.
:: Altijd Wonen ::
Op zoek naar huurwoningen of kamers? Altijd wonen heeft altijd actuele huurwoningen
Zoek huizen en appartementen te koop in Nederland [funda]
Zoek een koopwoning, huurwoning, nieuwbouwwoning of recreatiewoning op funda, de huizensite van Nederland met het actuele woningaanbod van alle NVM, VBO en LMV makelaars
Προς Ενοικίαση:1:Amsterdam, North Holland, Ολλανδία


ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ SITES

WoningNet
WoningNet heeft als doel sociale huurwoningen te tonen o.a. in de Stadsregio Amsterdam. WoningNet toont het aanbod van woningcorporaties. Je kunt je inschrijven als woningzoekende en reageren op het woningaanbod.
Huurkamers.nl - Kamer zoeken, huren rotterdam, huren amsterdam, amsterdam huren, huren, Huurkamers, Kamer, huurhuizen, huurKamer, huurhuis, studentenkamer, huis huren, Kamerverhuur, huurKamer amsterdam, Kamerhuur, huurKamer rotterdam, Kameren, huis verhur

Kamer amsterdam, kamers amsterdam, studentenkamer
Vind kamers, verhuur een kamer, zoek studentenkamers, huur een studentenkamer. Snel en eenvoudig.


HOSTELS

Hostels in Amsterdam - Book Online at Hostelworld.com
Cheap hostels in Amsterdam. No membership required and all bookings confirmed and guaranteed at Amsterdam youth hostels. Best selection of hostels in Amsterdam at Hostelworld.com.
Amsterdam.info - Hostels Amsterdam, hostels in Amsterdam, youth hostels
Youth hostels in Amsterdam with direct contact information and reservation. Cheap hostels and budget hostel accommodation, telephones and homepage.
Amsterdam.info - Amsterdam hotels
Amsterdam tourist information, accommodation, hotels, apartments, hostels, airport information, coffeeshops and red light district.
>

102 σχόλια:

tonia είπε...

ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες του site σου. έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες κ εμείς εδώ και πολλούς μήνες ωστε να εγκατασταθούμε στην ολλανδία. είμαστε στην εύρεση σπιτιού κ εργασίας(3 άτομα). ποιά πόλη θα θεωρούσες ότι θα ήταν η κατάληλη και με τις περισσότερες ευκαιρίες?
θα χαρούμε πολύ να λάβουμε νέα σου!

Socrates είπε...

Γειά σου Τόνια! Ως προς τις πόλεις και τα επαγγέλματα θα έλεγα πως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πόλη που να είναι η "πρωτεύουσα". Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ταχύτατη ανάπτυξη στο Randstad, στο σύμπλεγμα δηλαδή των πόλεων που απαρτίζεται από το Άμστερνταμ, τη Χάγη, το Ρότερνταμ και την Ουτρέχτη. Ωστόσο, με την οικονομική ύφεση πάρα πολλά επαγγέλματα δεν πάνε καλά, ενώ για πολλά άλλα ζητούν ολλανδικά.
Αλλά υπάρχουν δουλειές αν ψάξεις. Για μηχανικούς π.χ. μια καλή περιοχή είναι η νότια Ολλανδία, στην περιοχή του Eindhoven, γιατί εκεί είναι και οι μεγάλες εταιρείες, όπως η Philips. Στο Άμστερνταμ πάρα πολλές πολυεθνικές είναι σε πόλεις των προαστίων. Όλα εξαρτώνται από τα επαγγέλματα. Θα κάνω μερικές ερωτήσεις και θα ψάξω να γράψω επαγγέλματα ανά περιοχή.
Πάντως, αν μπεις στο http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=job&lang=el&catId=482&parentCategory=482 μπορείς να ψάξεις στατιστικά να δεις τι παίζει ανά περιοχή. Βέβαια, τα επαγγέλματα εκεί είναι γραμμένα στα ολλανδικά, αλλά θα βγάλεις άκρη. Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία, τα περισσότερο δημοφιλή επαγγέλματα στην Ολλανδία είναι Μάγειροι, Υπαξιωματικοί και ναύτες καταστρώματος πλοίων, φορτηγίδων και λέμβων, ΑΝΑΛΥΤΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ EΙΔΙΚΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, Εργάτες γεωργίας, κτηνοτροφίας, πτηνοτροφίας και φυτωρίων, Συγκολλητές και κόπτες μετάλλου, Γραφείς εξυπηρέτησης κοινού (πελατών), Αξιωματικοί καταστρώματος και πλοηγοί, Καθηγητές πανεπιστημίων, κολλεγίων και άλλων ανωτάτων σχολών, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ. Επίσης, από ότι βλέπω οι χημικοί μηχανικοί βρίσκουν δουλειά στην Ολλανδία, λόγω της βιομηχανίας τροφίμων και των άλλων βιομηχανιών.
Πάρα πολλά επαγγέλματα είναι part-time, αλλά με όλα τα εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Ανασφάλιστοι και μπλοκάκια δεν νοούνται εδώ.
Εσείς, Τόνια, τι επαγγέλματα έχετε στο νου σας για να σας πω συγκεκριμένα πράγματα;

Socrates είπε...

Στο EURAXESS GREECE υπάρχει ένας πολύ ωραίος οδηγός ιστοσελίδων για την Ολλανδία με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από τους ερευνητές. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από αυτήν την ιστοσελίδα: http://mobility.certh.gr/pls/rmp/mobility.show_details?form=81&id=3943
ή κατευθείαν από αυτό το link:
http://old.certh.gr/libfiles/PDF/MOBIL-59-RES-GUIDE-NL-27-09-2005-el.pdf

PC HANDS είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Θεωρώ πως το μεγαλύτερο βήμα για να φύγει κανείς είναι τελικά η απόφαση και βέβαια η αυτοπεποίθηση.

Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που, ενώ θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, φοβούνται μήπως αποτύχουν στην εύρεση δουλειάς. Οι δουλειές έξω απαιτούν πολλές γνώσεις, κάτι που στην Ελλάδα δε συμβαίνει. Στην Ελλάδα υπάρχουν δουλειές στις οποίες πρέπει να ασχολείσαι με συγκεκριμένα πράγματα και με τον καιρό "μένεις πίσω" σε διάφορα άλλα.

Με λίγα λόγια, πρέπει να είσαι σίγουρος με τον εαυτό σου και στις συνεντεύξεις να πηγαίνεις με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Κάτι άλλο που επίσης φοβίζει όσους θέλουν να φύγουν και ειδικά αυτούς που είναι άνω των 30 ετών, είναι το τι γίνεται στην περίπτωση που αναγκαστούν να γυρίσουν πίσω για τον χ-ψ λόγο. Δεν είναι πιο δύσκολο να βρουν δουλειά;

skourtsidis είπε...

Όλα εξαρτώνται από το επίπεδο του Έλληνα εργοδότη, της δεξαμενής ανθρώπινου εργασιακού δυναμικού και το πόσο σωστά ρυθμίζονται αυτές οι σχέσεις από ένα καλά οργανωμένο κράτος που κοιτάζει και την ανάπτυξη αλλά και τους πολίτες του. Δυστυχώς στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια όλες αυτές οι συνιστώσες δεν βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους. Ο Έλληνας εργοδότης έχει πέσει τελείως χαμηλά στο επίπεδο του τυχοδιωκτισμού και των εργασιακών πειραμάτων, αδιαφορώντας για την εξέλιξη και την σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού το οποίο αυτός απασχολεί. Από την άλλη το εργασιακό δυναμικό είναι παγιδευμένο ανάμεσα στην ανεργία και σε εργασίες που δεν το εκφράζουν. Χαμηλοί μισθοί, ακαθόριστα ωράρια, ελλιπής επαγγελματική εκπαίδευση, έλλειψη προοπτικής είναι μερικά από τα στοιχεία εκείνα που καθηλώνουν το εργασιακό δυναμικό σε κατάσταση μείωσης της όρεξης για εργασία και χαμηλού επαγγελματισμού. Από την άλλη το κράτος με την κακή πολιτική του αδυνατεί να ανοίξει νέες δυνατότητες εργασίας (όπως στον τομέα της ενέργειας αξιοποιώντας τις νέες οικολογικές πηγές όπως είναι ο άνεμος, ο ήλιος και τα κύματα της θάλασσας), ενώ δεν η κοινωνική πολιτική για την εργασία δεν υφίσταται καν.
Θα αναφέρω εδώ ένα μικρό αλλά σημαντικό κατά την άποψή μου παράδειγμα για να γίνω αντιληπτός. Χθες είχα πάει στον Ολλανδικό ΟΑΕΔ. Μπροστά εκεί στο γραφείο του ευγενέστατου υπαλλήλου με τον οποίο μίλησα, υπήρχε ένα πληροφοριακό έγγραφο με τις νέες τιμές του βασικού μισθού για αυτό το εξάμηνο. Ναι, οι τιμές αυτές αλλάζουν κάθε εξάμηνο λόγω πληθωρισμού και προσαρμογής των αναγκών των εργαζομένων. Λοιπόν, ενώ πριν έναν χρόνο οι κατώτατες καθαρές αποδοχές για πλήρη απασχόληση ήταν 1318 ευρώ, από την 1η Ιουλίου θα είναι 1.398,60 ευρώ! Δείτε και αυτήν την ιστοσελίδα http://internationalezaken.szw.nl/index.cfm?fuseaction=dsp_document&link_id=95108&rubriek_id=13006&lijstm=0,310_6057,334_12070#7661800 για να βεβαιωθείτε. Είναι ένα μικρό δείγμα για τι μπορεί να κάνει ένα κράτος για τους πολίτες του.
Πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να εργαστεί στο εξωτερικό, ακόμα και αν έχει σαν σκοπό του να επιστρέψει ύστερα στην Ελλάδα και να συνεχίσει να εργάζεται ύστερα εκεί. Πρώτον, και να μείνει στην Ελλάδα δεν θα βελτιωθεί εργασιακά σε εκείνο το επίπεδο που θα βελτιωνόταν αν εργαζόταν στο εξωτερικό. Άρα κερδίζει σε επαγγελματικό επίπεδο, όσον αφορά γνώσεις, χρήματα, πρόγραμμα, συστηματικότητα και άλλα πολλά. Έπειτα, αν είναι να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα, θα είναι στην ίδια κατάσταση ανεργίας με το να δούλευε τόσα χρόνια στην Ελλάδα και ξαφνικά να έμενε άνεργος. Μόνο που τώρα είναι ήδη ένας φτασμένος επαγγελματίας και θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να προσληφθεί. Αλλά και η απατηλή σιγουριά του τύπου "αν δεν φύγω εξωτερικό, θα μπορέσω να διατηρήσω με νύχια και με δόντια τη θέση μου και δεν θα χρειαστεί να γίνω άνεργος σε μεγάλη ηλικία" είναι καταστροφική. Γιατί, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η εταιρεία που εργάζεσαι τώρα δεν θα κλείσει αύριο ή δεν θα απολυθείς. Ένας απολυμένος άνθρωπος σήμερα έχει το ίδιο χαμηλές πιθανότητες να βρει εργασία με έναν ηλικιακά μεγαλύτερό του. Και οι δυο θα βρουν κάποια στιγμή εργασία αν προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του εργοδότη. Ειδικά, ο μεγαλύτερος που θα είναι σε μεγαλύτερη ανάγκη θα εξαναγκαστεί "να χορέψει κιόλας" για να ικανοποιήσει τα όποια "γούστα" του εργοδότη. Αν όμως έχει αποκτήσει υψηλή εργασιακή εμπειρία θα έχει και την πείρα και την αυτοπεποίθηση να αναζητήσει κάτι καλύτερο που να του αξίζει. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στην Ελλάδα, ελάχιστες μετρημένες στα δάκτυλα εταιρείες που αξίζει να δουλέψει κανείς, αλλά χρειάζεται προσόντα.
Προσόντα απαιτούνται στο εξωτερικό, αλλά πρώτα θα περιμένω μερικές εβδομάδες να συναντηθώ ως ήδη δηλωμένος πολίτης με τον σύμβουλο του ολλανδικού ΟΑΕΔ και να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Αν μου λείπουν προσόντα για εργασία υπάρχει και προγράμματα εκπαίδευσης εκεί. Το πιο πιθανό είναι να με εντάξουν αρχικά σε μαθήματα ολλανδικών (δωρεάν φυσικά). Αλλά αυτά θα τα ξέρω σε λίγες εβδομάδες.

Socrates είπε...

Ανάρτησα και κάποιες πληροφορίες του 2005 για τη σύνταξη στην Ολλανδία. Θα τις βρείτε εδώ: Σύνταξη στην Ολλανδία - Γενικές πληροφορίες (Ιούνιος 2005)

panos είπε...

Καλησπερα σε ολη την παρεα. Τον Σεπτεμβριο με το καλο θα μεταναστευσουμε εγω και η συζυγος μου στην Ολλανδια.Ειναι μια αποφαση που την εχουμε παρει εδω και καιρο και ηδη ξεκινησαμε καποιες διαδικασιες χαρτια κ.λ.π.Θα ηθελα να προσθεσω κατι το οποιο θα πρεπει να κανει καποιος πριν αναχωρησει στο εξωτερικο. Ειναι ενα πληρεξουσιο σε συμβολαιογραφο.Δηλαδη εξουσιοδοτεις τον πατερα σου η καποιο αλλο προσωπο για τυχον εκκρεμοτητες στην Ελλαδα.Και εισαι καλυμενος.
Ενα θεμα ομως που μας απασχολει ειναι το αυτοκινητο.Θελουμε να το παρουμε μαζι μας ομως δεν γνωριζουμε πολλες λεπτομερεις επι του θεματος,οπως τι γινεται με πινακιδες μετα 6 μηνες, ΚΤΕΟ στην Ελλαδα η εκει?, ασφαλεια σε ποια χωρα, φορολογια κ.λ.π. Socrates, αν γνωριζεις κατι επι θα ειναι μεγαλη η βοηθεια. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Socrates είπε...

Γειά σου Πάνο! Λοιπόν, για το αυτοκίνητο, επειδή έχω ακούσει πολλά και δεν θέλω να σου πω ανακρίβειες, θα ρωτήσω έναν Έλληνα που ζει εδώ χρόνια και γνωρίζει ακριβώς τι ισχύει. Τι μοντέλο και ποιας χρονολογίας είναι; Ωστόσο, μπορείς αρχικά να πληροφορηθείς σε αυτήν την ιστοσελίδα. Νομίζω ότι είναι πολύ καθοδηγητική. Η υπεύθυνη υπηρεσία είναι η Road Traffic and Transport Authority (RDW),η οποία απαιτεί κάποια έγγραφα και ότι και να γίνει θα πληρώσεις φόρο road tax (motorrijtuigenbelasting). Επειδή είναι σοβαρή υπηρεσία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους στείλεις κατευθείαν ένα e-mail με όλα τα ερωτήματά σου, περιγράφοντας το αυτοκίνητο και ότι θέλεις να το πάρεις ως μετανάστης μαζί σου στην Ολλανδία και αυτοί θα σου απαντήσουν τι πρέπει να κάνεις. Το e-mail τους είναι το info@rdw.nl. Το άμεσο είναι και το καλύτερο.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως αν έχεις πάρει το δίπλωμα οδήγησης πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια (δηλαδή το 1999), τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αίτηση για να αντικατασταθεί με ολλανδικό. Πιο αναλυτικά δες εδώ.
Γενικά, πριν φύγεις, μπες στην ιστοσελίδα του ACCESS-NL.ORG και συγκεκριμένα στην τοποθεσία http://www.access-nl.org/shop/more_info_booklets.htm και κατέβασε όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια για τη μετακίνησή σας στην Ολλανδία. Μάλιστα, αυτά ενημερώνονται συνεχώς με τους καινούριους νόμους και κανονισμούς και αφορούν τα παρακάτω θέματα:
• Banking - updated June 2009
• Childcare and Playgroups
• Food from Home - updated Apr. 2009
• Health Care
• Housing and Accommodation
• Inheritance and Wills - updated June 2009
• International primary and secondary education
• in The Netherlands
• Learning the Dutch Language - updated Mar. 2009
• Marriage, registered partnership, cohabitation
• and ending a relationship - updated May 2009
• Obtaining a Driving Licence in NL
• The Post Office
• Public Transport
• Social Security
• Starting your own Business
• Telephone, Internet and Television - updated June 2009
• Vocational and Higher Education
• What to do when leaving The Netherlands - Mar. 2009
Μπες και σε αυτήν την ιστοσελίδα για τη διαδικασία μετανάστευσης.: http://www.expatax.nl/Customexpatax.htm
Αν έχεις κάποια άλλη ερώτηση, πες μου. Για το αυτοκίνητο θα ρωτήσω και θα σε ενημερώσω. Καλή συνέχεια στην προετοιμασία σας.

panos είπε...

Καλησπερα και παλι!
Socrates, σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και το χρονο σου. Το αυτοκινητο ειναι του 1999 και το διπλωμα μου εκδοθηκε την 12/2001, το γνωστο ροζ με την ενδειξη GR. Θα στειλω e mail στην υπηρεσια που μου εγραψες κι αν ειναι ευκολο να μας πει ο κυριος που ζει χρονια εκει τι γνωριζει επι του θεματος.
Με τη σειρα μου θα ηθελα να συμβουλεψω οσους σκεφτονται να μεταναστευσουν να το σκεφτουν πολυ σοβαρα και ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Τα οικεια μας προσωπα οντας συναισθηματικα φορτισμενα μας επηρεαζουν αρνητικα στην αποφαση μας, στις περισσοτερες των περιπτωσεων.
Καλο θα ηταν επισης, πριν αναχωρησουν για τη νεα χωρα, να μην κανουν ονειρα για την κατασταση στην οποια προκειται να βρεθουν οπως << θα γινω πλουσιος εκει, θα εχω χρηματα, σπιτι κ.λ.π. >>. Τιποτα δεν ειναι δεδομενο!
Εξαλλου, συν Αθηνα και χειρα κινει! Αυτα.
Αν εχω καποια απορια θα στειλω.
Καλη τυχη σε ολους!!!

Socrates είπε...

Φίλε Πάνο, μίλησα με δύο Έλληνες που ζούνε εδώ και μου είπαν πως από τις εμπειρίες που είχαν με φίλους και γνωστούς τους, αν πρόκειται να δηλωθείς εδώ, δεν θα υπάρξει κάποιο υψηλό ποσό ή πρόβλημα με το να φέρεις το αυτοκίνητό σου εδώ, ίσως και μηδενικό τέλος. Μου τονίστηκε ότι το σωστότερο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις ένα email στην υπηρεσία (το email που σου έδωσα) και παράλληλα μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο να τους ρωτήσεις (το τηλέφωνο τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα). Σας εύχομαι καλή προετοιμασία!

Socrates είπε...

Δείτε εδώ το ημερολόγιο μιας αμερικανίδας, η οποία έζησε στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και ήδη σήμερα διανύει τον δεύτερό της χρόνο στο Άμστερνταμ. Είναι πολυγραφότατη και πάρα πολύ περιγραφική στο πώς ξεκίνησε να σκέφτεται να έρθει στο Άμστερνταμ, ποιές ήταν οι πρώτες της δυσκολίες και εντυπώσεις και πως είναι η ζωή εκεί.
Το σύνολο των πληροφοριών που καταχωρεί στο blog της είναι πλουσιότατο και πολύτιμο για όσου σχεδιάζουν να μεταναστεύσουν.
Αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να έφτασε στο Άμστερνταμ αρχές Απρίλη 2008.

Socrates είπε...

Η εκπομπή εικόνες είχε ένα ωραίο οδοιπορικό για το ιστορικό κέντρο του Άμστερνταμ. Δείτε το εδώ: http://www.travelstyle.gr/portal/gr/videos.php?action=list&cat=19. Δεν δείχνει, όμως, έναν σωρό άλλα πανέμορφα μέρη από τα προάστια και τις μη κεντρικές περιοχές. Από την άλλη πλευρά, κατορθώνει να προβάλει αρκετά ρεαλιστικά την πόλη.

skourtsidis είπε...

Δείτε και ένα άρθρο της Καθημερινής για το 2008: Μητέρα και κοινωνική πρόνοια στην Ε.Ε..
Η Γερμανία είναι η πιο καλή χώρα της Ε.Ε., ωστόσο δεν αναφέρονται τα καλά της Ολλανδίας.
Η μεγαλύτερη διαφορά με την
Ελλάδα είναι ότι στην Ευρώπη οι νόμοι τηρούνται και το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αυτονόητο και ενισχύεται από το κράτος.

Για την Ολλανδία παραθέτω ένα άρθρο:

Ολλανδία: Το 33% των γυναικών στην Ολλανδία επιλέγουν νε γεννήσουν στο σπίτι - το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Ευρώπη. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δεχτεί η μητέρα την κατάλληλη υποστήριξη κατά τη διάρκεια του τοκετού. Τα παυσίπονα δε χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα. Η πρώτη συνάντηση με τη μαία γίνεται στις 12 εβδομάδες και μετά κάθε τέσσερις βδομάδες. Εάν παρουσιαστούν τυχόν επιπλοκές, η μαία παραπέμπει την έγκυο στο γυναικολόγο. Στη συνέχεια μένει υπό την επίβλεψή του και θα πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Διαφορετικά, εξαρτάται από την εγκυμονούσα, και πολλές γυναίκες επιλέγουν να υποδεχτούν το αγγελούδι τους στο σπίτι. Είναι το δικό τους περιβάλλον και, στο κάτω-κάτω, αν υπάρχει ανάγκη, πάντοτε υπάρχει και το νοσοκομείο δίπλα.

Στην Ολλανδία οι γυναίκες αρνούνται να ζητήσουν παυσίπονα για τους πόνους του τοκετού διότι θεωρούν ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα με καλή υποστήριξη από τις μαίες και από τους συντρόφους τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποια γυναίκα αποφασίζει να γεννήσει σε νοσοκομείο, λίγες ώρες μετά τον τοκετό παίρνει εξιτήριο.

Ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός που σχετίζεται με τη γέννα ενός παιδιού στην Ολλανδία είναι ότι οι γονείς παίρνουν επίδομα για το παιδί που μόλις γεννήθηκε. Για 10 ημέρες μία «βοηθός μητρότητας» έρχεται στο σπίτι της νέας μητέρας για να φροντίσει εκείνη αλλά και το νεογέννητο μωρό. Επιπλέον φροντίζει και για όλο το νοικοκυριό.

Ένα έθιμο στην Ολλανδία είναι ότι μετά τον τοκετό, οι επισκέπτες σερβίρονται από γλυκά διακοσμημένα με ροζ εάν το νεογέννητο είναι κορίτσι και μπλε εάν το νεογέννητο είναι αγόρι. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να θηλάζουν τα μωρά τους- παρ’ όλο που δεν υπάρχει πρόβλημα εάν κάποια μητέρα επιλέξει να ταΐσει το μωρό της με μπιμπερό. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι γυναίκες νιώθουν εξίσου ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την όποια επιλογή τους.

Από το 2005, υπάρχει «άδεια φροντίδας» σε άντρες και γυναίκες. Έχουν το δικαίωμα να εξαργυρώσουν σε μέρες το 20% του εργασιακού χρόνου τους, δίχως να αμείβονται, για τη φροντίδα παιδιού ή γονιού.

skourtsidis είπε...

Υπάρχει μια πολύ ωραία εκτενής συζήτηση εδώ για το αν κάποιος πρέπει να μείνει στην Ελλάδα ή να φύγει εξωτερικό.
Μέσα στη συζήτηση ο LocusPublicus δίνει τις παρακάτω οδηγίες:


(1)Πρίν πάτε σε μια χώρα, επισκευτείτε την σαν τουρίστας. Η Ολλανδία για παράδειγμα, είναι μια καλή χώρα, αλλά έχει τα δικά της. Μπορεί να μην σας αρέσει ακόμα και ο παράδεισος. Η γλώσσα της είναι καταπληκτικά δύσκολη, και υπάρχει ακόμα και εκεί μεγάλος ανταγωνισμός.

(2)Μην πάτε σε μια χώρα γιατί έχει καλές παροχές, αλλά γιατί έχετε μια συγκεκριμένη ευκαιρία. Η αγορά σας ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα βρίσκονται.

(3)Μην κοιτάτε τί έκαναν οι άλλοι. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ακούστε τους πάντες αλλά μην δίνεται σημασία σε αριθμούς και αφηγήσεις.

(4)Φτιάξτε ενα βιογραφικό στα αγγλικά, και βάλτε το στο ιντερνετ για να σας βρίσκουν (εγώ ας πούμε το έχω στο dice.com και στο monster.com)

(5) Μελετήστε καλά τις αγορές που σας ενδιαφέρουν. Υπάρχουν βιβλία με πληροφορίες για διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστήμια, εταιρείες. Το θέμα ευρέσεως εργασία είναι στατιστικό. Στείλτε έξω αμέτρητα βιογραφικά, συνοδευόμενα με ενα γράμμα. Κρατήστε ηλεκτρονικές σημειώσεις για τις επαφές σας.

(6)Δεχτείτε μια προσωρινή δουλειά, ακόμα και δουλεία που δεν πληρώνει. Πολλές εταιρείες παίρνουνε για ένα χρονικό διάστημα interns, και μετά τους προτείνουν σταθερή εργασία.

(7)Αν μπορείτε, πακετάρετε τις γνώσεις σας σε πουλήσιμες υπηρεσίες (μαθήματα, σεμινάρια, κλπ), κοστολογήστε τες, και ορίσετε σε πια αγορά θα επιθυμούσατε να τις πουλήσετε (εφημερίδες, εταιρείες, χώρες). Πουλήστε το εαυτό σας στον κόσμο. Φτιάξτε μια καλή επαγγελματική ιστοσελίδα.

(8)Just do it. Do not fall into the paradigm "Analysis - Paralysis". JUST DO IT.
No Risk, no Reward

Θα πρέπει ανα πάσα στιγμή, να είστε σε θέση να απαντήσετε στην πιό σημαντική ερώτηση.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΤΕ -

Είναι καιρός να σκεφτούν όλοι πανευρωπαικά. Προσωπικά θά έφευγα. Αλλά η έρευνα μπορεί να αρχίσει αμέσως.

Socrates είπε...

Η επίσημη ιστοσελίδα για το Γενικό προξενείο Χάγης.

Μαρία είπε...

καλησπέρα Σωκρατη!τον Σεπτεμβρη θα ερθω Ολλανδία για να μείνω για τρία χρονια..προσπαθώ να βρω μεσιτικα γραφεία κ δεν εχω καταφέρει κάτι ακομα..μπορεις να με βοηθήσεις δίνοντας μου καποιες πληροφορίες όσο αφορα τις ηλ.διευθύνσεις τους??γιατι σκεφτομαι οταν έρθω να εχω κλείσει κάποια ραντεβου μαζί τους για να μην χάνω χρόνο.ευχαριστω!!

Socrates είπε...

Μαρία, την περασμένη Παρασκευή ήμουν στο Zaandam, ένα προάστιο του Amsterdam. Επισκέφτηκα τα περισσότερα γραφεία εκεί (Uitzendbureau). Δεν θέλει ραντεβού, απλώς μπαίνεις μέσα και ρωτάς. Τα περισσότερα ειδικεύονται σε εργασίες που απαιτούν ολλανδικά. Μου ζήτησαν να μάθω ολλανδικά και να τους επισκεφτώ ξανά. Κάποια international μου είπαν ότι προς το παρόν δεν έχουν θέσεις.
Αυτό δεν ισχύει τόσο. Η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, τα άτομα που εργάζονται σε αυτά τα γραφεία δεν κάνουν καλή δουλειά. Μέχρι πριν έναν χρόνο, πριν την οικονομική κρίση, υπήρχε απίστευτη ανάγκη για προσωπικό. Και με λίγα προσόντα να πήγαινες σε ένα τέτοιο γραφείο θα σε έστελναν κάπου για συνέντευξη. Αυτό συνετέλεσε στο γεγονός, οποιοσδήποτε "άσχετος" να έχει ανοίξει ένα τέτοιο γραφείο και φυσικά να δουλεύει κανονικά, αφού υπήρχε μεγάλη ανάγκη για προσωπικό από τις εταιρείες. Σήμερα, όπου υπάρχουν αρκετοί άνεργοι επιστημονικής κατάρτισης, τα γραφεία αυτά καλούνται να αποδείξουν τι πραγματικά αξίζουν.
Την περασμένη Τρίτη πέρασα από τα Kelly.nl, ένα γραφείο στο Amsterdam. Τους είχα στείλει μια αίτηση πριν έναν μήνα. Ήταν μια κοπελίτσα εκεί και μου είπε ότι δεν προλαβαίνει να μου στείλει απάντηση (ναι ή όχι), γιατί της έχουν στείλει πολλές αιτήσεις. "Αυτό δεν μου λέει τίποτα", της απάντησα. "Δηλαδή, δεν μπορείτε, έστω και με αυτόματο τρόπο, να στείλετε ένα αξιοπρεπές email με το οποίο να απαντάτε;", συνέχισα. Αυτή, τα μάσησε λίγο, είπε ότι θα το κοιτάξει, με έναν τρόπο ίσα-ίσα για να προσπεράσει την παρατήρησή μου, και μου δήλωσε ότι σε μια νεώτερη μου αίτηση θα φροντίσει να απαντήσει. Σιγά μην απαντήσει!
Στο http://3000meres.blogspot.com/2009/07/6.html έχω αναρτήσει μηχανές αναζήτησης εργασίας. Αν οι εργασίες που θα δεις εκεί μέσα είναι στα μέτρα σου, εκπληρώνεις δηλαδή τα προσόντα που σου ζητάνε, σίγουρα κάπου θα βρεις εργασία, αλλά θέλει υπομονή και αρκετό ψάξιμο. Γράψε κατευθείαν ή τηλεφώνησε ακόμα καλύτερα στον υπεύθυνο της αγγελίας. Κάνε πολλές αιτήσεις, όπου μπορείς. Όποιοι είναι σοβαροί και αξίζουν θα σου απαντήσουν.
Αυτές οι τρεις εβδομάδες είναι περίοδος διακοπών, ωστόσο προσπάθησε και εσύ και όποιος ενδιαφέρεται από τώρα.

panos είπε...

Socrates καλησπερα.
Πλησιαζουν οι μερες που ερχομαστε Ολλανδια. Εδω στην Ελλαδα παιρνω το επιδομα ανεργιας το οποιο μπορω να το συνεχισω εκει.Εντος 7 ημερων πρεπει να ειμαι Ολλανδια απο την εγγραφη μου στον ΟΑΕΔ εδω. Εκει ομως που πρεπει να παω να δωσω τα δικαιολογητικα? Σε ποια διευθυνση, αν γνωριζεις, βρισκεται? Ευχαριστω!

panos είπε...

Και κατι ακομη.Θα μεινουμε στο Haarlem. Δεν ξερω αν θα πρεπει να παμε στον ΟΑΕΔ του Haarlem η αλλου. ευχαριστω και παλι.

thodoris7 είπε...

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ !
Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως θα μπορέσουμε να βρούμε δουλειά στην Ολλανδία ;
Ψάχνοντας μέσω ίντερνετ ή βρισκοντάς ένα γραφείο εύρεσης εργασίας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

thodoris7 είπε...

Που θα μπορούσα να σου στείλω ένα mail για να επικοινωνήσω μαζί σου;

giorgos1982 είπε...

socrates eimai perhfanos poy vriskw to site.tha hthela an mporeis na moy dwseis kai emena ena mail gia na epikoinonoume.perimenw apanthsh soy.

Socrates είπε...

Παιδιά, συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά είμαι για λίγο στη Γερμανία. Σε λίγες μέρες θα είμαι ξανά πίσω στην Ολλανδία.
Το email μου είναι το socrates.net@gmail.com.
Φίλε Θοδωρή, έχω γράψει κάποια άρθρα για την αναζήτηση εργασίας. Θα σου πρότεινα να ψάξεις εργασία με όλα τα μέσα που διαθέτεις. Μέσω του ίντερνετ στις μηχανές αναζήτησης που προτείνω, απευθείας στα γραφεία, στις μεγάλες εταιρείες, από φίλους και γνωστούς, οπουδήποτε...
Φίλε Πάνο, με το καλό να έρθεις και μακάρι να σε ιδωθούμε κιόλας! Για τον ολλανδικό ΟΑΕΔ έχω γράψει κάποια πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι πριν έρθετε να έχετε έναν μακροπρόθεσμο στόχο στη ζωή σας. Αυτό θα σας δώσει δύναμη για να προσπεράσετε τις πρώτες δυσκολίες. Η Ολλανδία, όσο κοινωνική και αν είναι, παραμένει μια καπιταλιστική χώρα. Αυτό έχει τα καλά και τα κακά του. Εύχομαι υπομονή, κουράγιο και δύναμη στο καινούριο ξεκίνημά σας.

Socrates είπε...

Δείτε και αυτό το ωραίο κείμενο από το φόρουμ του Ηδύφωτος (Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας):
"Εντυπώσεις από ένα ταξίδι"

Socrates είπε...

Γεια σου Μαρία!
Δυστυχώς το εργασιακό μου ωράριο δεν μου επιτρέπει προς το παρόν να οργανώσω καλύτερα τον χρόνο μου, αλλά σιγά-σιγά πιστεύω θα μπει μια τάξη.
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξεκινήσω με τα σχετικώς μη ευχάριστα νέα: Δεν υπάρχει ελληνικό λύκειο στην Ολλανδία. Όσον αφορά τα ελληνικά σχολεία στην Ολλανδία, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: grconhague.weebly.com/didask-sxol.html Ένα άλλο θέμα είναι πώς η ελληνική κοινότητα της Ουτρέχτης, της πόλης με τους περισσότερους Έλληνες στην Ολλανδία δυστυχώς διαλύθηκε πριν κάτι μήνες. Και μην περιμένετε να ακούσετε νέα από την ελληνική κοινότητα του Άμστερνταμ. Δεν απαντούσαν στο μήνυμα και στα τηλέφωνά μου πριν επισκεφτώ το Άμστερνταμ. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες, παραμένουν "Ελληναράδες", όπως πολύ εύστοχα τους χαρακτήρισες, ακόμα και μακρυά από την Ελλάδα. Πολύ λίγοι είναι σωστοί, άνθρωποι διαμάντια μπορώ να πω.
Η απόφασή σας να εγκαταλείψετε την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη, αφού έχετε τρία παιδιά που ακόμα σας έχουν ανάγκη.
Το πρώτο πράγμα που σας συνιστώ είναι να διατηρήσετε τον αρχικό σας ενθουσιασμό. Αμέσως μετά θα έλεγα ότι θα πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεχτικοί στις κινήσεις σας. Δεν θέλει βιασύνη, αλλά πολύ καλό σχεδιασμό. Το τι θα κάνετε τελικά εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές ανάγκες και των παιδιών σας.
Στον σχεδιασμό της ζωής σας και στην αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών μην δώσετε παραπάνω βάρος στα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς κανενός. Ζυγίστε τα όλα πολύ καλά και φροντίστε να πάρετε τις αποφάσεις σας μετά από πολύ σκέψη.
Όταν είναι να έρθετε Άμστερνταμ, θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε να σας δώσω όσες πληροφορίες έχω διαθέσιμες.
Τον επόμενο καιρό θα ξεκινήσω να γράφω πιο εντατικά κάποια πράγματα για την Ολλανδία αυτόν τον καιρό.
Οτιδήποτε χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας!

Socrates είπε...

Βορειοδυτικά! (www.boreiodytika.com)
Αφού είχα αρκετά μηνύματα από διάφορους φίλους με ερωτήματα γύρω από τη ζωή στην Ολλανδία, αποφάσισα να μεταφέρω το μεγαλύτερο μέρος των άρθρων σε μια καινούρια διεύθυνση: www.boreiodytika.com
Σκοπός είναι να υπάρχει ένα αμιγές blog με άρθρα αποκλειστικά για τη μετανάστευση στην Ολλανδία.
Το "3000 μέρες" θα παραμείνει δραστήριο με ποικίλα άρθρα, έχοντας ως "αδερφάκι" του το Βορειοδυτικά!.

thodoris7 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
thodoris7 είπε...

Γεια σου Σωκράτη , κι εγώ ήμουνα τον Δεκέμβριο Ολλανδία για διακοπές για 4 μέρες . Θα ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να αλλάξω χώρα (διατηρώ κι ένα Ελληνό-Ολλανδικό forum [URL="http://www.mofeu.eu/forum"]http://www.mofeu.eu/forum[/URL]).

1.Διστάζω να αλλάξω χώρα πριν βρω κάποια σίγουρη εργασία και οι ντόπιοι μου έχουν πει ότι πρώτα πρέπει να μετακομίσω Ολλανδία και μετά να ψάξω για εργασία.

2.Μου είπαν ότι και εκεί υπάρχει οικονομική κρίση αλλά σε μικρότερο βαθμό από άλλες χώρες.

Τι πιστεύεις για τις 2 παρατηρήσεις που έχω γράψει;

lazaridou betty είπε...

Καλησπέρα...είμαστε μια 3μελής οικογένεια που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ολλανδία..υπάρχει κάποια διευθυνση ή συνδεσμος που θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με Ελληνες που ζουν ήδη στην Ολλανδία?
Ευχαριστώ πολύ

Βαγγελης είπε...

ευχαριστουμε πραγματικα για τις χρησιμες πληροφοριες!ειμαι κ εγω ενας απο αυτους που θα φυγουν απο ελλαδα κ πραγματικα ολα αυτα ειναι πολυ μεγαλη βοηθεια!εμενα θα μου παρει αρκετους μηνες αλλα θα γινει γιατι εδω δεν βλεπω μελλον.εχω κ εγω μερικες ερωτησεις αν μπορεις να με βοηθησεις.επειδη εδω στην ελλαδα δουλευω στο δημοσιο(δημοτικη αστυνομια)κ στην ουσια ημουν απλα τυχερος που μπηκα,να αφησω αυτη την δουλεια για να ερθω εκει οπως καταλαβαινεις μου δημιουργει ερωτηματικα,αμφιβολιες,δισταγμους για την αποφαση μου αυτη.αυτο που θελω να πω ειναι οτι δυσκολα καποιος θα αφηνε μια δουλεια στο δημοσιο εδω για να μεταναστευσει.αλλα μονο η σταθεροτητα κ ο ''ας πουμε'' καλος μισθος δεν φτανουν για μενα.μου λειπει η ποιοτητα ζωης κ η αξιοκρατια.
θα μου αρεσε λοιπον να κανω αντιστοιχη δουλεια εκει.μηπως γνωριζεις αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα;κανονικη η δημοτικη αστυνομια.θα επαιζε καποιο ρολο το οτι κανω αυτη την δουλεια εδω στην προσληψη μου αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα;κ αν ναι,ποια η διαδικασια;(περαν βεβαια απο την εκμαθηση της γλωσσας που λογικα ειναι το πρωτο βασικο υποθετω).
στην περιπτωση που δεν υπαρχει καποια τετοια πιθανοτητα,εγω ειχα σπουδασει τουριστικα σε ιεκ οπου δεν πηρα την πιστοποιηση, γιατι καταλαβα οτι δεν μου ταιριαζει το γραφειο.οποτε μαλλον απο εφοδια δεν εχω κατι,εκτος βεβαια απο την σχολη εκπαιδευσης στην δημ.αστυνομια(εχει νομικα ως καποιο βαθμο).πιστευεις οτι θα μπορουσα να βρω κατι να κανω εκει να ζησω αξιοπρεπως;ορεξη υπαρχει,καθως κ σπιτι για να μεινω.σ'ευχαριστω πολυ κ συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα κ αν σε κουρασα! ανυπομονω για την απαντηση σου!

Βαγγελης είπε...

να συμπληρωσω οτι αναφερομαι για την Ολλανδια ως χωρα μεταναστευσης κ θα μεινω κ εγω στο Haarlem.
ευχαριστω προκαταβολικα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Socrates!
οι πληροφοριες που μας δινεις εδω ειναι απιστευτα ξεκαθαρες κ κατανοητές!
Ειμαι η Μαρια,μαζι με τον γιο μου(θα γινει 9 τον επομενο Φλεβαρη) κ σκέφτομαι πολυ σοβαρα να μεταναστέυσω στην Ολλανδια κ πιο συγκεκριμένα Hoek van Holland,οπου κ μένει ο Ολλανδος συντροφος μου.
Μπορεις να μου πεις με πιο τροπο θα μπορουσα να μαθω τι γλωσσα?(εφοσον μετακομισουμε)..κ οσον αφορα τον γιο μου τι γινεται με τα εκει σχολεια-συστημα?..θα ηταν πιο καλο να πηγαινε το παιδι σε διεθνες?νομιζω οτι υπαρχει στο Rotterdam!...απο δουλεια,σκεφτομαι να ασχοληθω εφοσον μαθω ολλανδικα αν κ ηδη γνωριζω απταιστα αγγλικα,κ μετρια γαλλικα!
Ανυπομονω γισ την απαντηση σου!
Με εκτίμηση!

Unknown είπε...

Καλησπέρα, είμαι ο Μάκης , είμαι προγραμματιστής στην Αθήνα, η δουλειά μου πάει καλά , ωστόσο σκέφτομαι να ψάξω δουλειά στην Ολλανδία . Οι λόγοι είναι να μαζέψω εμπειρία πάνω στη δουλειά και χρήματα. Επέλεξα την Ολλανδία γιατί είναι η «χώρα του ποδηλάτου», οι άνθρωποι είναι φιλικοί και λόγω της καλής οικονομίας της! Ωστόσο έχω άγνοια σε αρκετά θέματα, όπως είναι τα παρακάτω:Πού κυμαίνονται οι μισθοί για τους προγραμματιστές? Άκουσα ότι κυμαίνονται μεταξύ 2000 και 3000, ισχύει?

Αν κάποιος δουλεύει σε μία πολυεθνική που έχει παράρτημα στην Ολλανδία , αλλά και στην Ελλάδα, υπάρχει κάποια διαφορά- πλεονέκτημα του να δουλεύει στο παράρτημα της Ολλανδίας από το να δουλεύει στο παράρτημα της Ελλάδας?


Οι μισθοί που αναφέρονται σε διάφορες αγγελίες είναι καθαρά λεφτά, ή ανάμικτα?

Άκουσα κάτι για υψηλή φορολογία , πόσο περίπου είναι, άκουσα ότι αν κάποιος παίρνει 3000 λόγω της φορολογία του μένουνε καθαρά 2000, ισχύει

Έχω πρόβλημα όρασης, και ανήκω στα άτομα με αναπηρία θα ήθελα να ενημερωθώ για το τι διαφορετικό ισχύει για μένα , για παράδειγμα εδώ στην Ελλάδα έχω έκπτωση φόρου , δωρεάν μετακινήσεις κτλ. Πώς μπορώ να ενημερωθώ? Μήπως έχεις το e-mail του “Ολλανδικού ΟΑΕΔ” ?

Επίσης μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει στα άτομα με πρόβλημα όρασης (βλέπω 2 δέκατα) να κάνουν ποδήλατο? Εδώ στην Ελλάδα κάνω κανονικά και πάρα πολύ ποδήλατο, σε πολύ μακρινές αποστάσεις σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Το πρόβλημα μου είναι ότι αν κάποιος μου κάνει νόημα δεν τον βλέπω , πχ αν ο τροχονόμος μου κάνει νόημα να σταματήσω. Στην Ολλανδία συμβαίνει συχνά ένας τροχονόμος να κάνει νόημα σε κάποιον ποδηλάτη? Θέλω να δω αν μπορώ να κάνω ποδήλατο στην Ολλανδία, που είναι κάτι πολύ σημαντικό να το γνωρίζω, εφόσον άκουσα ότι χωρίς ποδήλατο δεν μπορείς να ζήσεις εκεί!

Τα νοίκια μέσα στην πόλη είναι γύρω στα 800 ευρώ? Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται internet , κοινόχρηστα, δεη , οτέ, ευδαπ?
Πώς μπορώ να μάθω ποιές περιοχές έχουν μεγάλη εγκληματικότητα για να τις αποφύγω στην επιλογή κατοικίας?
Άκουσα ότι πολλοί μένουν σε χωριά έξω από το Άμστερνταμ που είναι πιο φθηνά , πόσο μακριά είναι από το κέντρο της πόλης , μπορεί κάποιος να πηγαινοέρχεται με το ποδήλατο από κει? Αυτά τα χωριά έχουν εγκληματικότητα? Όσο αφορά τη συγκατοίκηση έχω ακούσει ότι είναι πολύ διαδεδομένη , ωστόσο πώς μπορείς να μείνεις με άτομα που δεν γνωρίζεις καν?

Άκουσα ότι το 80% είναι χρήστες χασίς, ίσχύει?

Πώς πάει η οικονομία της Ολλανδίας ? καμιά κουβέντα για περικοπές μισθών – χρεοκοπία ? Στις εταιρίες γίνονται αυξήσεις ? , γιατί εδώ στην Ελλάδα οι περισσότερες εταιρίες με αφορμή την κρίση δεν κάνουν αυξήσεις!

Οι υπερωρίες είναι συχνό φαινόμενο στις εταιρίες πληροφορικής? Η εργασία εξ αποστάσεως είναι εφικτή- συνηθίζεται? Σκεφτόμουν για μικρά διαστήματα πχ 1 βδομάδα στο εξάμηνο να έρχομαι στην Ελλάδα και να εργάζομαι εξ αποστάσεως , για να βλέπω και τους δικούς μου!

Επειδή δεν έχω την τύχη να γνωρίζω κάποιον , πόσο εύκολο είναι να δικτυωθώ- να κάνω παρέες? Άκουσα ότι οι Ολλανδοί δεν τους πάνε τους Έλληνες, είναι προκατειλημμένοι! Είμαι άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα,, κάνω πάρα πολύ ποδηλασία, κολύμπηση σε κολυμβητήριο με γυμνάστρια να μου μαθαίνει τα 4 επαγγελματικά στυλ, τρέξιμο στο γήπεδο, χορό λάτιν, κάποιες φορές κάνω ιππασία , έχω δικό μου ενυδρείο και διαβάζω συνεχώς βιβλία ψυχολογίας! Οπότε πιστεύω ότι μέσω των δραστηριοτήτων μου θα μπορούσα εύκολα να γνωρίσω κόσμο! Εδώ στην Αθήνα κάθε βδομάδα πολλοί ποδηλάτες μαζευόμαστε στο Θησείο και πηγαίνουμε μακρινές βόλτες, εκεί είναι εύκολο να γνωρίσεις κόσμο και να δικτυωθείς. Υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ολλανδία , δηλαδή παρόμοιοι τρόποι για να γνωρίσεις κόσμο?Συγνώμη αν ρώτησα πολλά,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Unknown είπε...

Καλησπέρα, είμαι ο Μάκης , είμαι προγραμματιστής στην Αθήνα, η δουλειά μου πάει καλά , ωστόσο σκέφτομαι να ψάξω δουλειά στην Ολλανδία . Οι λόγοι είναι να μαζέψω εμπειρία πάνω στη δουλειά και χρήματα. Επέλεξα την Ολλανδία γιατί είναι η «χώρα του ποδηλάτου», οι άνθρωποι είναι φιλικοί και λόγω της καλής οικονομίας της! Ωστόσο έχω άγνοια σε αρκετά θέματα, όπως είναι τα παρακάτω:Πού κυμαίνονται οι μισθοί για τους προγραμματιστές? Άκουσα ότι κυμαίνονται μεταξύ 2000 και 3000, ισχύει?

Αν κάποιος δουλεύει σε μία πολυεθνική που έχει παράρτημα στην Ολλανδία , αλλά και στην Ελλάδα, υπάρχει κάποια διαφορά- πλεονέκτημα του να δουλεύει στο παράρτημα της Ολλανδίας από το να δουλεύει στο παράρτημα της Ελλάδας?


Οι μισθοί που αναφέρονται σε διάφορες αγγελίες είναι καθαρά λεφτά, ή ανάμικτα?

Άκουσα κάτι για υψηλή φορολογία , πόσο περίπου είναι, άκουσα ότι αν κάποιος παίρνει 3000 λόγω της φορολογία του μένουνε καθαρά 2000, ισχύει

Συγνώμη αν ρώτησα πολλά,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ανώνυμος είπε...

καλισπερα,με λενε μαριο πουρικι,ειμαι 21 ετων αλβανος υπηκοος με ελληνικη καταγωγη,ζω στην ελλαδα τα τελευτεα 15 χρονια,και βλεποντας πςσ δεν εχω εδω περα ενα εχασφαλισμενο μελλον,θελω να μεταναστευσω στη ολλανδια,μπορεις να με βοηθησεισ λεγοντας μου τα απαραιτητα δικαιολογητικα γιανα ερτηει καποιοσ εκει?Ευχαριστω προκαταωολικα(psychedelicnoise@hotmail.com)

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΤΡΕΑ ΕΙΜΑΙ 25 ΣΤΑ 26 ΜΕΝΩ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΔΕΙ ΜΗΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ Τ.Ε.Ε ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΝ ΑΠΟΘΙΚΑΡΙΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ

dimitris είπε...

Καλησπέρα! Είμαι ο Δημήτρης και ζω στην Ελλάδα. Το επάγγελμά μου είναι ναυτικός με ειδικότητα καμαρώτου στο ξενοδοχειακό τμήμα του καραβιού. Σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό να μεταναστεύσω στην Ολλανδία. Πριν λίγο καιρό ήρθα εκεί διακοπές και μου άρεσε πάρα πολύ και χάρη στο site σου πήρα την απόφαση να κάνω πράξη τη σκέψη μου. Ενδιαφέρομαι για δύο ειδών επαγγέλματα: σερβιτόρος σε ξενοδοχείο και οδηγός τραμ. Αν γνωρίζεις κάποιο site ή κάποιες πληροφορίες που θα με βοηθούσαν σε αυτό, είναι ευπρόσδεκτες. Σε ευχαριστώ πολύ! Περιμένω νέα σου.

dimitris είπε...

Καλησπέρα! Είμαι ο Δημήτρης και ζω στην Ελλάδα. Το επάγγελμά μου είναι ναυτικός με ειδικότητα καμαρώτου στο ξενοδοχειακό τμήμα του καραβιού. Σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό να μεταναστεύσω στην Ολλανδία. Πριν λίγο καιρό ήρθα εκεί διακοπές και μου άρεσε πάρα πολύ και χάρη στο site σου πήρα την απόφαση να κάνω πράξη τη σκέψη μου. Ενδιαφέρομαι για δύο ειδών επαγγέλματα: σερβιτόρος σε ξενοδοχείο και οδηγός τραμ. Αν γνωρίζεις κάποιο site ή κάποιες πληροφορίες που θα με βοηθούσαν σε αυτό, είναι ευπρόσδεκτες. Σε ευχαριστώ πολύ! Περιμένω νέα σου.

Harry είπε...

Ανεβαίνω για σπουδές στο Leiden σε ένα μήνα... Πραγματικά μπράβο σου για την βοήθεια που προσφέρεις... Ευχαριστούμε..

Unknown είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΔΗΓΟ!ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ..ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΣΧΟΛΗ...ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΤΥΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.ΕΓΩ ΣΚΕΥΤΟΜΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΞΕΝΟ...ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΑ SITE ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ??ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΚΟ-ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

γεια σου φιλε σωκρατη.....με λενε Δημητρη ειμαι κρητικος....τον τελευταιο χρονο μενω Αθηνα..εχω ενα μαγαζι με Κρητικα προιοντα.......σκεφτομαι να ερθω Ολλανδια....να ανοιξω μαγαζι με Ελληνικα προιοντα....τι εχεις να μου πεισ γι'αυτο???αν θελεις να με βοηθησεις θα ειμουνα υποχρεος......Οτι πληροφορια μπορεις να μου δωσεις πανω σε αυτο το θεμα μου ειναι χρησιμη............

Ανώνυμος είπε...

kalhsperaaa.. euxaristoume gia tis plhrofories k thn yposthri3h!Eimai h evita skopevw na erthw amsterdam me ton filo m .. exoume parei thn apofash. apla den exoume idea p 8a pame .. ti 8a synanthsoume, an 8a vroume douleia me vasikes gnwseis agglikwn k xwris na exoume eidikeutei se kati, ena meso metaforas,vasiko to pou 8a meinoume k poia perioxh einai kalh! mexri stigmhs gnwrizoume gia xagh k amsterdam (apo ta pio kentrika).Auta mas kratane akoma sthn ellada. 8a htan polu eugeniko na exoume kapoio neo oson afora ta parapanw.. Euxaristoume !! :)

Despoina είπε...

καλησπερα..!μόλις σήμερα βρήκαμε αυτό το blog και πραγματικά έχουμε ενθουσιαστεί.. μπορείς σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις στο θέμα του οαεδ.?τι γίνετε στην περίπτωση που υπάρχει κάρτα ανεργίας και ταμείο ανεργίας. πρέπει να είμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την ημέρα που θα λήξει για να έχουμε κάποια bonus αν μπορώ να το θέσω έτσι.? περιμένουμε απάντηση σου Δέσποινα-Γιώργος

Despoina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Despoina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Despoina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άκης είπε...

Καλησπέρα

Εδώ και 2 μήνες περίπου ζω στο Άμστερνταμ. Αν και τα βρήκα λίγο σκούρα στην αρχή, καθώς ήθελε επιμονή το ψάξιμο, τελικά κατάφερα να βρω μια δουλειά έστω και πρόχειρη. Αν και έχω σπουδάσει χημικός με αρκετές γνώσεις σε τεχνικά θέματα και τεχνική υποστήριξη, είναι δύσκολο τουλαχιστον αρχικά να κάνω αυτά που ξέρω διότι δεν ξέρω τη γλώσσα ακόμα και οι περισσοτερες αγγελίες απαιτούν περισσότερες γλώσσες πέραν των αγγλικών.
Εκείνο που με καίει τώρα είναι να βρω δικό μου χώρο να μείνω (στούντιο, μικρό διαμέρισμα, συγκατοίκηση κλπ).
Υπάρχουν αρκετά sites αλλά απ'οτι διαπίστωσα και με προειδοποίησαν, υπάρχουν και πολλές ψεύτικες αγγελίες από απατεώνες που μπορεί να χάσεις τα λεφτά σου κι έτσι έχω φοβηθεί λίγο.
Υπάρχει σίγουρος και τρόπος να ψάξεις και να βρεις σπίτι χωρίς να ρισκάρεις να πέσεις σε τέτοια παγίδα?
Ευχαριστώ
Άκης

vikfok είπε...

Γεια σας με λένε Βίκυ. Και εγώ προς τον Δεκέμβρη σκέφτομαι να φύγω και να μεταναστεύσω στην Ολλανδία. Είναι πολύ κατατοπιστικά αυτά που γράφετε και βοηθούν πάρα πολύ για όλους εμάς που σκεφτόμαστε να φύγουμε. Λέω να μείνω στο Άμστερνταμ. Αγγλικά γνωρίζω και έχω τελειώσει υπολογιστές. Να έβρισκα στο αντικείμενό μου θα ήταν καλά αλλά δεν έχω πρόβλημα κανένα να δουλέψω ως πωλήτρια, ταμίας, λαντζιέρα κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Σωκράτη,

Ευχαριστώ πολύ για τον τεράστιο κόπο στον οποίο μπήκες να μας πληροφορείς, όσους σκεφτόμαστε να μετακινηθούμε στην Βόρεια Ευρώπη.

Στο προκείμενο τωρα: Η περίπτωσή μου: 55 ετών (υγιέστατος και ενεργός αθλητής) έγγαμος με ένα ανήλικο γυιό. (υπάρχει και ενήλικος αλλά ανεξάρτητος πλέον). διπλές σπουδές (στην Ιταλία) Καλών Τεχνών Ζωγραφική και Φυσικομαθηματική με περεταίρω ειδίκευση στην Επιστήμη Υπολογιστών. Διπλή καρριέρα (στην Ελλάδα δυστυχώς): Μηχανικός Υπολογιστικών Συστημάτων από 1987 - 2003. Ζωγράφος, Εικονογράφος Κόμικ, Γραφίστας και Δάσκαλος Εικαστικών από το 1987 έως σήμερα. (από το 2004 αποκλειστικά Εικαστικός Καλλιτέχνης και Δάσκαλος Εικαστικών). Η Σύζυγος με πτυχία και εργασιακή εμπειρία στην Κοινωνιολογία (Γαλλία) και στην Λογοθεραπεία (Σκωτία) καθώς και εκπαιδεύτρια Γιόγκα (Ελλάδα).

Στην οικογένεια μιλάμε άπταιστα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και παίρνουμε πολύ ευκολα τις ξένες γλώσσες.

Μου προτείνουν (Ιταλική Εταιρεία) εργασία στην Ολλανδία ως Μηχανικός Λογισμικού. Τουλάχιστον 1 χρόνο ίσως και πέραν των 2. Εγώ θέλω να συνεχίσω την καρριέρα μου σαν Ζωγράφος, Κομικατζής και Δάσκαλος εικαστικών. Δεν με χαλάει να ξαναδουλέψω 1 χρόνο Μηχανμικός Λογισμικού προκειμένου να πατήσω στην Ολλανδία να πάρω μπρός, και να μείνω εκεί. Το ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ? Εξειδικευμένο πολύ. Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες επ' αυτου?

Ευχαριστώ για οποιοδήποτε hint μου δώσεις.

Να είσαι καλά και πάντα με επιτυχίες (όπως εσύ τις αντιλαμβάνεσαι) στη ζωή σου!

Μιχάλης Οδυσσέας Γιακουμάκης

Ανώνυμος είπε...

Που χάθηκε ο δημιουργός του blog και δεν απαντάει; Πάντως Σωκράτη σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και για τον κόπο σου να τις συγκεντρώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Eμένα με λένε Ντίνα και είμαι 22 ετών. Πήγα για μισό χρόνο στη Γερμανία για δουλειά σε ελληνικό εστιατόριο. Από χαρτιά δε χρειάστηκα τίποτα εκτός από την ταυτότητα. Ξέρω ότι στην Ολλανδία χρειάζεται και διαβατήριο, αλλά θέλει κι άλλα χαρτιά εκτός από αυτά;
Τα ελληνικά ρεστοράν τουλάχιστον στην Γερμανία παρέχουν διαμονή και διατροφή κι αυτό είναι πολύ βολικό τουλάχιστον για αρχή αφού δε χρειάζεται να ζοριστείς από τις πρώτες μέρες και να έχεις αυτό το άγχος για να βρεις σπίτι κτλ.
Όσο για την ασφάλιση, λυπάμαι, αλλά άκουσα για πολλούς - έλληνες τουλάχιστον - που δεν ασφάλιζαν τα άτομα που είχαν στην κουζίνα και πολλοί άλλοι που δεν πλήρωναν. Δυστυχώς ναι, υπάρχουν και στην Γερμανία αυτά...

Socrates είπε...

Παιδιά, μπορείτε να διατυπώσετε τις απορίες σας στο φόρουμ του mofeu.eu.

Ως προς την Ολλανδία, η κύρια υποσελίδα βρίσκεται εδώ:

http://www.mofeu.eu/forum/forumdisplay.php?f=59

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το ποστ:
Μετανάστευση στην Ολλανδία - Ερωτήμα και απαντήσεις μέσα από το φόρουμ του Mofeu.eu..

Heraclis είπε...

Πάρα πολύ καλή έρευνα και πιστεύω θα βοηθήσει αρκετά νέα παιδιά που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Πληροφορίες για Αυστραλία μπορείτε να βρείτε και στο blog http://metanastevsi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

μετα απο 2 χρονια διαμονης στο ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ενα εχω να πω,αυτα που λεγονται σε θεωρητικο επιπεδο δεν ισχυουν αν εισαι ξενος.
δουλειες χωρις συμβολαια,πανω απο 7 ευρω την ωρα πολυ δυσκολο να βρεις,ασφαλεια 110ευρω το μηνα,δωματιο 350-400 το μηνα,γκαρσονιερα750-850ευρω.
και το βασικοτερο δεν υπαρχουν δουλειες,τα αγγλικα πλεον δεν περνανε,αν δεν ξερεις καλα ολλανδικα,δεν υπαρχει καμια ελπιδα,περα απο λαντζα,και αν βρεθει κ αυτη η δουλεια..αν δουλευεις 40ωρες εισαι προνομιουχος,αφου μονο 20ωρα μπορεις να βρεις.
καλη τυχη σε οσους ξεκινησουν,τα πραγματα εδω ειναι πολυ πιο δυσκολα απο οσο μπορει να φανταστει καποιος,καμια σχεση απο τις πρωτες επαφες με τη πολη σαν τουριστας.

Panos T είπε...

καλησπερα απο τη Θεσσαλονικη.κατα πασα πιθανοτητα θα ανεβω στο leiden se 3 μηνες για μεταπτυχιακες σπουδες στην Ψυχολογια για 1 χρονο.το θεμα ειναι πως πρεπει αναγκαστικα να δουλεψω εστω και part time για να τα βγαλω περα.εκτος απο μια βοηεθεια απο την Ελλαδα των 200ε το μηνα δεν υπαρχει περαιτερω οικονομικηδυνατοτητα.Αρχισα απο τωρα να ψαχνω site για ευρεση εργασιας στο leiden χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.παρακαλω αν εχεις χρονο θα ηθελα μια μικρη βοηθεια.Το γεγονος οτι δεν ξερω καθολου ολλανδικα με αγχωνει και ψαχνω απο τωρα μια λυση.Θα με ενδιεφεραι ακομα και εργασια σαν σερβιτορος κτλ.Γνωριζεις σχετικα με την ευρεση εργασιας το Leiden?ευχαριστω

δημητρης είπε...

καλησπερα σε ολους!! πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση σας . . με λενε Δημητρη και ειμαι 21 . . δουλευω σαν μαγειρας εδω και 2 χρονια. .θα ηθελα να δουλεψω στην Ολλανδια για να εμπλουτισω τις μαγειρικες μου γνωσεις.. πιστευεις οτι θα εχω καποια ελπιδα?> εχει κανεις καποια εμπειρεια γυρω απο το επαγγελμα αυτο να με ενημερωσει?οποιαδηποτε πληροφορια παρακαλω μην διστασετε . .σας ευχαριστω πολυ ..

dimitris77 είπε...

Γεια χαρα σε ολους! Με λενε Δημητρη κ σκεφτομαι να παω στην Ολλανδια για δουλεια.. εχω μια ακρη και το ψαχνω! οποιος μπορει να βοηθησει η εχει κατι υποψιν του για δουλεια για δουλεια η διαμονη ας μου στειλει mail η να με κανει add σto facebook να μιλησουμε dimitrisml77@yahoo.gr

zak είπε...

όντως είναι πολύ αξιόλογο το άρθρο σου.. αλλά.. θεωρώ πως έναν τομέα δεν τον έχεις αγγιξεί καθόλου.. και για εμένα πλέον ειναι το μόνο και τελευταίο ερώτημα πριν κάνω το βήμα.
Με τη φορολογία.. τί γίνετε? Έχω βρει δουλειά .. και περιμένουν απάντηση μου. οπότε αντιλαμβάνεσαι οτι ειναι το τελευταίο θέμα που πρέπει να δω.
Σε ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεις να παιρνεις ταμειο ανεργειας στην Ελλαδα και να δουλευεις ταυτοχρονα στην Ολλανδια? Και ποσο καιρο χρειαζεται για να κανουμε τα χαρτια μας?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα ονομαζομε Λεωνιδας και ενδιαφερομε να εργαστω στην ολλανδια.Το επαγγελμα που θα ηθελα ειναι ΕΝΑΕΡΙΤΙΣ Υ/Τ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 150/400ΚΒ με την αναλογη εμπειρια.Σας ευχαριστω εκ΄' των προτερων για την απαντησεις σας

Gyromyristis είπε...

θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι έχω αναδημοσιεύσει το εξαιρετικό σου άρθρο στο forum www.stayorgo.gr που ασχολείται με το ερώτημα "Μένω ή φεύγω". (Αν ακούγεται σαν διαφήμιση, ναι, είναι :) ) Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αυτό παρακαλώ ενημέρωσέ με.

Hρακλής είπε...

Aγαπητε φιλε καλη χρονια!

Θα ηθελα καποιες πληροφοριες για την Ολλανδια.Αν μπορεις, επειδη ενεχουν προσωπικα δεδομενα,θα ηθελα να σε ρωτησω μεσω του e-mail μου iraklis-@hotmail.com.

Eυχαριστω
Ηρακλης

Μπόγιογλου Νικόλαος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τυχαια επεσα στο blog σου ψαχνοντας για καταλυμα στην Ολλανδια. Σχολειο (20 ατομα 11 κοριτσια και 9 αγορια, 1η λυκειου και 2 συνοδοι καθηγητες θελουν να πανε εκδρομη. ΜΗΠΩΣ ξερεις καποιο καλο και φθηνοο hostel για διαμονη 3 μέρες Αμστερνταμ και 3 Ροτερνταμ?
Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ,
σκευτομαστε εγω και το αγορι μου 23 ετων να ερθουμε ολλανδια μονιμα..θα ηθελα να ρωτησω αν εγω σαν νοσηλευτρια με πτυχιο ΤΕΙ (αλλα χωρις προυπηρεσια) μπορω να βρω δουλεια..και το αγορι μου εχει τελειωσει το λυκειο κ σπουδασε στο πανεπιστημιο πειραια πληροφορικη αλλα δεν τελειωσε την σχολη...θα μπορεσουμε να βρουμε δουλεια κ αν ναι που? μπορειτε να μας πειτε καποια μερη ή που να απευθυνθουμε?και περιπου με ποσα χρηματα θα ηταν καλα να ξεκινησουμε να ερθουμε? θα χρειαστουμε πολλα? σε ποιο μερος της ολλανδιας ειναι πιο φθηνη η ζωη? χρειαζομαστε απαντησεις...θα ειμασταν ευγνομωνες αν μας απαντουσατε το συντομοτερο δυνατο

Nikki Z. είπε...

γεια σου φιλε socrates,πολυ καλος οδηγος! μπηκα σε παρα πολλα σαϊτς κ φορουμ,εκανα αναρτησεις ζητωντας βοηθεια για δουλεια κ σπιτι,αλλα δεν βρηκα ακρη.θα ηταν προτιμοτερο αν με εφερνες σε επαφη με αλλους (ελληνες η οχι) που ηδη μενουν στο αμστερνταμ,πιστευω ειναι ευκολοτερη η ευρεση εργασιας απο στομα σε στομα.αν υπαρχει καποιος τροπος να επικοινωνησουμε προσωπικα πες μου! κ παλι συγχαρητηρια κ ευχαριστω εκ των πρωτερων! :D

stylianos είπε...

Σωκράτη καλησπερα ! με λενε στελιο και ειμαι 45ετων ! ειμαι νταλικερης στο επαγγελμα απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου....εχω δουλεψει στην ευρωπη ταξιδευοντας με την δουλεια μου(νταλικα)για 18 χρονια (εχω να ερθω στην ευρωπη 10 χρονια) γνωριζω ολες τις πόλης της ολλανδιας (δεν μιλαω ομως ολλανδικα )(τα ψιλο καταφερνω ομως στην αγγλικη διαλεκτο)τις εχω επισκευτη .... μήπως μπορείς να με βοηθησεις να βρω μια δουλεια πανω στο επαγγελμα μου να ερθω να εργαστω στην ολλανδια , σε οποιαδήποτε πόλη δεν εχω προβλημα ...εδω τα πραγματα ειναι με μια λεξη σκατα!(sorry)..... ειμαι παντρεμενος και εχω δυο παιδια που δυστυχος δεν εχουν μελλον εδω στην ελλαδα. ...το μειλ μου ειναι skanakaris@yahoo.gr και το τηλεφωνο μου ειναι 6972645788 (κινητό) .......αν μπορεσεις να βρεις κατι φιλε σωκρατη επικοινώνησε....να δουμε τι μπορουμε να κανουμε....

υ.γ. η ολλανδια ειναι μια χωρα με ανοιχτομυαλους ανθρωπους και παντα μου αρεσε !!

τελος οπως και να ερθουν τα πραγματα καλα να περνας με υγεια , και πολλα χαιρετισματα στα ξενακια μας εκει στο βορρα! ***στελιος ελλας***

Lazaros είπε...

Σωκρατη καλησπερα και Καλη Χρονια!
Καταρχην σε συγχαιρω για ολες τις χρησιμες πληροφοριες και σ ευχαριστουμε!
Εγω προκειτε να ερθω σε μια εβδομαδα στο Αμστερνταμ.Εχω ηδη κλεισει το σπιτι που θα μενω.
Επειδη γνωριζω σχεικα με τη ληξιαρχικη πραξη γεννησης που θα χρειαστει θελω να σε ρωτησω το εξης.Ερχομαι στο Αμστερνταμ απο Βουδαπεστη και δεν εχω ιδεα για το πως θα πρεπει να το ρυθμισω αυτο το θεμα.Μηπως εχεις καμια σχετικη πληροφορια?Επισης ψαχνω για δουλεια ως μαγειρας και φυσικα θα ψαξω στις ιστοσελιδες που εχεις αναρτησει αλλα αν προσωπικα εχεις κατι υποψιν σου θα ητανε ακομα πιο ευκολο.Ευχαριστω πολυ!

Unknown είπε...

καλησπερα με λενε ολγα ειδα πολυ ενδιαφερον το blog σας και σας ευχαριστω πολυ για τοσο χρησιμες πληροφοριες αλλα θα ηθελα παρακαλω να ροτησω αν θα μπορουσατε να με κατατοποισετε λιγο με το ψαξιμο, ενδιαφερομε να μετακομησω στην Ολανδια ομως γνωριζω μονο ελληνικα και αγγλικα υπαρχει καμι ασελιδα με ελληνικα εστιατορεια ή σελιδες που να ζητανε προσωπικο με ελληνικα και αγγλικα? και φυσικα θα ηθελα να ξερω αν παρεχουν και διαμονη.ευχαριστω πολυ θα περιμενω νεα σας

Νίκος είπε...

Καλησπέρα Σωκράτη, μου έστειλαν πρόταση ενδιαφέροντος απο Eindhoven για μια θέση Software Developer. Τι μισθοι πάιζουν(μεικτά)? Το λεω γιατι είδα τα νοίκια για family house και τρόμαξα (1500€). Είμαι 41, έχω ελπίδες σε αυτη την ηλικία να εξελιχθώ?

Socrates είπε...

Αν κάποιος είναι καλός στη δουλειά του, τότε ακόμα και 41 χρονών να είναι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τα ενοίκια είναι ακριβά, αλλά 1500 είναι τα πολύ ακριβά σπίτια.
Συνιστώ σε όλους τους φίλους να απευθύνουν τις απαντήσεις τους στο φόρουμ του mofeu στην ιστοσελίδα http://www.mofeu.eu/forum/forumdisplay.php?f=59
Παρακαλώ να διαβάσετε αρκετά σχόλια που υπάρχουν στο πιο πάνω φόρουμ. Αρκετές από τις απορίες σας θα λυθούν αμέσως.
Αυτόν τον καιρό είμαι στη Γερμανία και ίσως να μην έχω απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα γύρω από την Ολλανδία. Παρ' όλα αυτά, αρκετά από αυτά που έγραφα το 2009 ισχύουν ακόμα.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας,είμαι από Κρήτη, με λένε Άννα, είμαι χωρισμένη με ένα παιδάκι 7 χρονών περίπου...και με ενδιαφέρει η μετανάστευση στη Γερμανία...αυτό που θα ήθελα να μάθω πιο πολύ κατά πόσο εύκολο είναι να πάρω τη μικρή μαζί μου..έτσι ώστε να απασχολείτε όσο εγώ θα εργάζομαι..και το δεύτερο σε ποια site μπορώ να μπω για να κοιτάξω για δουλειά...γνωρίζω πολύ καλά αγγλικά,δεν έχω κάποια ειδίκευση...μόνο πολύ όρεξη για δουλειά...αν μπορούσατε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν υπόχρεη...ευχαριστώ πολύ...!!!!!

Unknown είπε...

kalispera sas


mipws uparxei sto forum kapoios pou na ergazetai ws odontistros stin ollandia .Tha ithela kapoies plirofories an einai dunaton .Efxaristw polu

Giwrgos K.

G είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τις πληροφορίες.

Unknown είπε...

nice posting

Flats for Sale in Manikonda

Diomidis είπε...

φιλε μου, θελω να ρωτησω αν ξερεις τι ακριβως πρεπει να κανω για να ξεκινησω μια εταιρεια εισαγωγων στην Ολλανδια. ευχαριστω πολυ, Διομηδης

kertom είπε...

Καλησπέρα, μπορείτε να με διαγράψετε από τη λίστα ,παρακαλώ. Θα ήθελα να αεπγγραφώ. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

kertom είπε...

Καλησπέρα, μπορείτε να με διαγράψετε από τη λίστα ,παρακαλώ. Θα ήθελα να αεπγγραφώ. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

FRED LARRY LOAN FIRM είπε...

Χρειάζομαι επείγον δάνειο στη διεύθυνση fredlarryloanfirm@gmail.com

Εδώ είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε το δάνειο σας

Καλή μέρα,

Είστε επαγγελματίας άντρας ή γυναίκα; Ήρθε η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας, είμαστε πιστοποιημένη εταιρεία δανείου, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3%, σε άτομα και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε, λίρες, δολάριο, ευρώ κ.λπ.

Βασιστείτε σε εμάς σήμερα για ένα γρήγορο και εγγυημένο δάνειο
επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ή (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
Αριθμός κλήσης / Whatsapp: +2347061892843

FRED LARRY LOAN FIRM είπε...

Χρειάζομαι επείγον δάνειο στη διεύθυνση fredlarryloanfirm@gmail.com

Εδώ είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε το δάνειο σας

Καλή μέρα,

Είστε επαγγελματίας άντρας ή γυναίκα; Ήρθε η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας, είμαστε πιστοποιημένη εταιρεία δανείου, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3%, σε άτομα και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε, λίρες, δολάριο, ευρώ κ.λπ.

Βασιστείτε σε εμάς σήμερα για ένα γρήγορο και εγγυημένο δάνειο
επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ή (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
Αριθμός κλήσης / Whatsapp: +2347061892843

Unknown είπε...

Καλησπέρα,καλό μήνα με υγεία, Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες σας, εάν έχεις άδεια εξασκήσεως Επαγγέλματος στην Ελληνική γλώσσα ,αλλά η εργασία σου είναι σε άλλο είδος από τις σπουδές σου, πρέπει να είναι μεταφρασμένο ή η μετάφραση μπορεί να γίνει και στην Ολλανδία Ευχαριστώ!!!

george nicolas είπε...

Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας; Έχετε χρέος Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Προσφέρω δάνεια που κυμαίνονται από 5.000 έως 200.000 € με ένα ευνοϊκό χαμηλό επιτόκιο.

Προσφέρω τα ακόλουθα δάνεια:

Προσωπικά δάνεια
Επιχειρηματικά δάνεια
Αυτόματο δάνειο
δάνεια
Επενδυτικά δάνεια
Κατασκευαστικά δάνεια
Ενοποίηση χρεών,
Πιστωτικές γραμμές
Δεύτερη υποθήκη

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για ένα εύκολο δάνειο. δίνουμε δάνειο για οποιονδήποτε σκοπό. Θα σας παρέχουμε χρηματοδότηση για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Απαντήστε σε αυτήν τη διαφήμιση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας αμέσως.
Διεύθυνση email: georgenicolaslink@mail.com

mr scott είπε...

Γεια,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 20 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημα δανείου σας.


Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: accessloanfirm2030@gmail.com

WhatsApp: +79258159150

Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

Τις καλύτερες ευχές,
Κύριε Σκοτ
accessloanfirm2030@gmail.com

SARAH WILLIAMS είπε...

Εταιρεία δανείων Sky World, δίνουμε δάνεια με επιτόκιο 0f 3%.

skyworldloanfirm@gmail.com

Καλημέρα κύριε / κυ.

Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και προσφέρουμε δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τον καθορισμό του ποσού του δανείου που κυμαίνεται μεταξύ 100 εκατομμυρίων προβλέψεων δανείου ύψους 1.000 δολαρίων $ δάνειο για ανάπτυξη επιχειρήσεων: ανταγωνιστικότητα επέκτασης επιχείρησης.

Προσφέρουμε μια ποικιλία δανείων

* Προσωπικά δάνεια (εξασφαλισμένα και ακάλυπά)
* Επιχειρηματικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη ασφαλή)
* Δάνειο ενοποίησης


Χωρίς προκαταβολή.
Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτήν τη διαφήμιση. Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες, στείλτε μας e-mail σήμερα

skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com

Σάρα Ουίλιαμς.

Unknown είπε...

Χρειάζεστε επείγον δάνειο οποιουδήποτε είδους; Δάνεια για εκκαθάριση χρέους ή ανάγκη δανεισμού των χρημάτων σας. Για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας, έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε δάνειο ή υποθήκη; Αυτό είναι το μέρος για να δούμε, είμαστε εδώ για να λύσουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα. Δανειζόμαστε χρήματα στο κοινό. Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια με έναν κακό πιστωτή που χρειάζεται χρήματα. Για να πληρώσω για επιχειρηματικές επενδύσεις σε λογικό ποσοστό 2%, επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι προσφέρουμε αξιόπιστη και χρήσιμη βοήθεια και θα είμαστε πρόθυμοι να σας δανείσω. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω email: (richardcosmos5@gmail.com)

Επείγουσα προσφορά δανείου.

REMY.CREDIT είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΥΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ
(remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com
χρειάζεστε δάνειο ;; Ποιες είναι οι οικονομικές σας ανάγκες; Δίνουμε δάνεια από τουλάχιστον $ 1000 έως το μέγιστο των 100.000.000,00 $ με άνετη διάρκεια που κυμαίνεται από 1 έως 30 χρόνια με πολύ μειωμένο επιτόκιο 2%. Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο; Χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο; Θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο; Θέλετε να αναχρηματοδοτήσετε; Χρειάζεστε στεγαστικό δάνειο; Χρειάζεστε ένα τεράστιο κεφάλαιο για να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας πρόταση ή επέκταση; Έχετε χάσει την ελπίδα και νομίζετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος, και τα οικονομικά σας βάρη εξακολουθούν να υφίστανται; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: remy.credit111@gmail.com


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΥΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ
(remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com
χρειάζεστε δάνειο ;; Ποιες είναι οι οικονομικές σας ανάγκες; Δίνουμε δάνεια από τουλάχιστον $ 1000 έως το μέγιστο των 100.000.000,00 $ με άνετη διάρκεια που κυμαίνεται από 1 έως 30 χρόνια με πολύ μειωμένο επιτόκιο 2%. Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο; Χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο; Θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο; Θέλετε να αναχρηματοδοτήσετε; Χρειάζεστε στεγαστικό δάνειο; Χρειάζεστε ένα τεράστιο κεφάλαιο για να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας πρόταση ή επέκταση; Έχετε χάσει την ελπίδα και νομίζετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος, και τα οικονομικά σας βάρη εξακολουθούν να υφίστανται; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: remy.credit111@gmail.com

Claudia Klein είπε...

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

REMY.CREDIT είπε...

χρειάζεσαι δάνειο ? Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
email remy.credit111@gmail.com
Γεια σου, πώς είσαι σήμερα?? Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο τώρα μέσα στις επόμενες 6 ώρες τώρα χωρίς άγχος ή καθυστέρηση REMY. Η CREDIT είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματά σας σήμερα, δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2%, στείλτε μας email τώρα για τα επείγοντα δάνεια σας
Στείλτε μας email {remy.credit111@gmail.com}
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
χρειάζεσαι δάνειο ? Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
email remy.credit111@gmail.com
Γεια σου, πώς είσαι σήμερα?? Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο τώρα μέσα στις επόμενες 6 ώρες τώρα χωρίς άγχος ή καθυστέρηση REMY. Η CREDIT είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματά σας σήμερα, δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2%, στείλτε μας email τώρα για τα επείγοντα δάνεια σας
Στείλτε μας email {remy.credit111@gmail.com}
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com


χρειάζεσαι δάνειο ? Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
email remy.credit111@gmail.com
Γεια σου, πώς είσαι σήμερα?? Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο τώρα μέσα στις επόμενες 6 ώρες τώρα χωρίς άγχος ή καθυστέρηση REMY. Η CREDIT είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματά σας σήμερα, δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2%, στείλτε μας email τώρα για τα επείγοντα δάνεια σας
Στείλτε μας email {remy.credit111@gmail.com}
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
χρειάζεσαι δάνειο ? Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
email remy.credit111@gmail.com
Γεια σου, πώς είσαι σήμερα?? Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο τώρα μέσα στις επόμενες 6 ώρες τώρα χωρίς άγχος ή καθυστέρηση REMY. Η CREDIT είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματά σας σήμερα, δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2%, στείλτε μας email τώρα για τα επείγοντα δάνεια σας
Στείλτε μας email {remy.credit111@gmail.com}
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com

χρειάζεσαι δάνειο ? Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
email remy.credit111@gmail.com
Γεια σου, πώς είσαι σήμερα?? Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο τώρα μέσα στις επόμενες 6 ώρες τώρα χωρίς άγχος ή καθυστέρηση REMY. Η CREDIT είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματά σας σήμερα, δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2%, στείλτε μας email τώρα για τα επείγοντα δάνεια σας
Στείλτε μας email {remy.credit111@gmail.com}
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com

mr scott είπε...

Χαίρετε

Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 1.000,00 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένου δανείου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταφοράς.

Εκδώσαμε επίσης ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκιο 3% για όλα τα δάνεια .... Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω

Διεύθυνση email: accessloanfirm2030@gmail.com

whatsapp: +79258159150


Χαιρετισμοί,
Κύριε Σκοτ
accessloanfirm2030@gmail.com

mr scott είπε...

Χαίρετε

Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 1.000,00 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένου δανείου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταφοράς.

Εκδώσαμε επίσης ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκιο 3% για όλα τα δάνεια .... Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω

Διεύθυνση email: accessloanfirm2030@gmail.com

whatsapp: +79258159150


Χαιρετισμοί,
Κύριε Σκοτ
accessloanfirm2030@gmail.com

REMY.CREDIT είπε...

χρειάζεσαι δάνειο ? Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com

Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Γεια σου, πώς είσαι σήμερα?? Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο τώρα μέσα στις επόμενες 6 ώρες τώρα χωρίς άγχος ή καθυστέρηση REMY. Η CREDIT είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματά σας σήμερα, δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2%, στείλτε μας email τώρα για τα επείγοντα δάνεια σας
Στείλτε μας email {remy.credit111@gmail.com}
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com
Στείλτε μας email remy.credit111@gmail.com

Susan Benson είπε...

Γεια σας, χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα). Δίνουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Εάν χρειάζεστε επειγόντως ένα δάνειο, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Μπορείτε να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή στο Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

Με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκούς ασφάλειας, χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος , λόγος χρέους προς εισόδημα και πολλούς άλλους λόγους.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή
WhatsApp: +447903159998
Μπορείτε να μας γράψετε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.
2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

mr scott είπε...

Χαίρετε

Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένου δανείου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταφοράς.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημα δανείου σας.

Διεύθυνση email: accessloanfirm2030@gmail.com

whatsapp: +79258159150


Χαιρετισμοί,
Κύριε Σκοτ
accessloanfirm2030@gmail.com

3% σίγουρη και εγγυημένη προσφορά δανείου

Claudia Klein είπε...

Γεια σας, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

You need an urgent loan? Contact: georgeanderson.loanfirm255@gmail.com είπε...

Ψάχνετε για επιχειρηματικό δάνειο; προσωπικά δάνεια, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου, δάνειο σπουδαστών, δάνειο εξυγίανσης χρέους, ακάλυπτο δάνειο, δάνειο επιχειρηματικού κεφαλαίου με επιτόκιο 2%, ενδιαφερόμενοι αιτούντες πρέπει να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Επείγουσα προσφορά δανείου.

joyce ocar είπε...

Γεια σας αδελφοί και αδελφές, είμαι ο Charles ένας μόνος γονέας από το dudelange στο Fort Worth πληρώνω τους λογαριασμούς μου πια, Αφού απάτησαν από διάφορες εταιρείες στο Διαδίκτυο και μου είχαν αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά μου και από κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφτηκα. τα παιδιά μου πήραν την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος μου στο δρόμο. Μέχρι μια μέρα μπήκα ντροπιαστικά σε έναν παλιό σύντροφο του σχολείου που με εισήγαγε στην κυρία Success Loan Company. Αρχικά της είπα ότι δεν είμαι έτοιμος να αναλάβω άλλο κίνδυνο να ζητήσω δάνειο σε απευθείας σύνδεση πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα έλαβα το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου, πήρα μια δίκη και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο, ευτυχώς για μένα έλαβα ένα δάνειο 1.500.000 $ από το {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος που πήρα τον κίνδυνο και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο. τα παιδιά μου μου δόθηκαν πίσω και τώρα έχω ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλη η ευγνωμοσύνη απευθύνεται στην κυρία Success LOAN COMPANY που έδωσε νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκείνοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: johnleoloancompany@gmail.com

joyce ocar είπε...

Γεια σας αδελφοί και αδελφές, είμαι ο Charles ένας μόνος γονέας από το dudelange στο Fort Worth πληρώνω τους λογαριασμούς μου πια, Αφού απάτησαν από διάφορες εταιρείες στο Διαδίκτυο και μου είχαν αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά μου και από κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφτηκα. τα παιδιά μου πήραν την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος μου στο δρόμο. Μέχρι μια μέρα μπήκα ντροπιαστικά σε έναν παλιό σύντροφο του σχολείου που με εισήγαγε στην κυρία Success Loan Company. Αρχικά της είπα ότι δεν είμαι έτοιμος να αναλάβω άλλο κίνδυνο να ζητήσω δάνειο σε απευθείας σύνδεση πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα έλαβα το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου, πήρα μια δίκη και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο, ευτυχώς για μένα έλαβα ένα δάνειο 1.500.000 $ από το {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος που πήρα τον κίνδυνο και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο. τα παιδιά μου μου δόθηκαν πίσω και τώρα έχω ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλη η ευγνωμοσύνη απευθύνεται στην κυρία Success LOAN COMPANY που έδωσε νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκείνοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: johnleoloancompany@gmail.com

joyce ocar είπε...

Γεια σας αδελφοί και αδελφές, είμαι ο Charles ένας μόνος γονέας από το dudelange στο Fort Worth πληρώνω τους λογαριασμούς μου πια, Αφού απάτησαν από διάφορες εταιρείες στο Διαδίκτυο και μου είχαν αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά μου και από κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφτηκα. τα παιδιά μου πήραν την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος μου στο δρόμο. Μέχρι μια μέρα μπήκα ντροπιαστικά σε έναν παλιό σύντροφο του σχολείου που με εισήγαγε στην κυρία Success Loan Company. Αρχικά της είπα ότι δεν είμαι έτοιμος να αναλάβω άλλο κίνδυνο να ζητήσω δάνειο σε απευθείας σύνδεση πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα έλαβα το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου, πήρα μια δίκη και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο, ευτυχώς για μένα έλαβα ένα δάνειο 1.500.000 $ από το {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος που πήρα τον κίνδυνο και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο. τα παιδιά μου μου δόθηκαν πίσω και τώρα έχω ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλη η ευγνωμοσύνη απευθύνεται στην κυρία Success LOAN COMPANY που έδωσε νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκείνοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: johnleoloancompany@gmail.com

joyce ocar είπε...

Γεια σας αδελφοί και αδελφές, είμαι ο Charles ένας μόνος γονέας από το dudelange στο Fort Worth πληρώνω τους λογαριασμούς μου πια, Αφού απάτησαν από διάφορες εταιρείες στο Διαδίκτυο και μου είχαν αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά μου και από κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφτηκα. τα παιδιά μου πήραν την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος μου στο δρόμο. Μέχρι μια μέρα μπήκα ντροπιαστικά σε έναν παλιό σύντροφο του σχολείου που με εισήγαγε στην κυρία Success Loan Company. Αρχικά της είπα ότι δεν είμαι έτοιμος να αναλάβω άλλο κίνδυνο να ζητήσω δάνειο σε απευθείας σύνδεση πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα έλαβα το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου, πήρα μια δίκη και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο, ευτυχώς για μένα έλαβα ένα δάνειο 1.500.000 $ από το {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος που πήρα τον κίνδυνο και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο. τα παιδιά μου μου δόθηκαν πίσω και τώρα έχω ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλη η ευγνωμοσύνη απευθύνεται στην κυρία Success LOAN COMPANY που έδωσε νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκείνοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: johnleoloancompany@gmail.com

joyce ocar είπε...

Γεια σας αδελφοί και αδελφές, είμαι ο Charles ένας μόνος γονέας από το dudelange στο Fort Worth πληρώνω τους λογαριασμούς μου πια, Αφού απάτησαν από διάφορες εταιρείες στο Διαδίκτυο και μου είχαν αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά μου και από κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφτηκα. τα παιδιά μου πήραν την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος μου στο δρόμο. Μέχρι μια μέρα μπήκα ντροπιαστικά σε έναν παλιό σύντροφο του σχολείου που με εισήγαγε στην κυρία Success Loan Company. Αρχικά της είπα ότι δεν είμαι έτοιμος να αναλάβω άλλο κίνδυνο να ζητήσω δάνειο σε απευθείας σύνδεση πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα έλαβα το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου, πήρα μια δίκη και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο, ευτυχώς για μένα έλαβα ένα δάνειο 1.500.000 $ από το {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος που πήρα τον κίνδυνο και υπέβαλα αίτηση για το δάνειο. τα παιδιά μου μου δόθηκαν πίσω και τώρα έχω ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλη η ευγνωμοσύνη απευθύνεται στην κυρία Success LOAN COMPANY που έδωσε νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκείνοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: johnleoloancompany@gmail.com

FRED LARRY LOAN FIRM είπε...

Χρειάζομαι επείγον δάνειο στη διεύθυνση fredlarryloanfirm@gmail.com

Εδώ είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε το δάνειο σας

Καλή μέρα,

Είστε επαγγελματίας άντρας ή γυναίκα; Ήρθε η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας, είμαστε πιστοποιημένη εταιρεία δανείου, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3%, σε άτομα και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε, λίρες, δολάριο, ευρώ κ.λπ.

Βασιστείτε σε εμάς σήμερα για ένα γρήγορο και εγγυημένο δάνειο
επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ή (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
Αριθμός κλήσης / Whatsapp: +2347061892843

Unknown είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΕΟ !!!

Κερδίστε 5.500 Ευρώ κάθε μέρα, για 2 χρόνια!

Δείτε πώς λειτουργεί. Ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε hack σε οποιοδήποτε Auto Matted Teller Machine (ATM) με μια χαλασμένη κάρτα ATM; Αποφασίστε πριν κάνετε αίτηση, ευθεία προσφορά ... Παραγγείλετε μια κενή κάρτα ATM τώρα και κερδίστε εκατομμύρια μέσα σε μια εβδομάδα !: επικοινωνήστε μαζί μας

μέσω διεύθυνσης email: anonymousblankatmcard@gmail.com

Έχουμε ειδικά προγραμματισμένες κάρτες ATM που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χαράξουν μηχανήματα ATM, οι κάρτες ATM μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάληψη στο ATM ή σάρωση, σε καταστήματα και POS. Πουλάμε αυτές τις κάρτες σε όλους τους πελάτες και τους ενδιαφερόμενους αγοραστές μας σε όλο τον κόσμο, η κάρτα έχει ημερήσιο όριο ανάληψης 5.500 ευρώ σε ATM και όριο έως 50.000 ευρώ σε καταστήματα ανάλογα με το είδος της κάρτας που παραγγέλνετε :: και επίσης εάν είστε που χρειάζονται άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικής εισβολής, είμαστε εδώ για εσάς οποιαδήποτε στιγμή οποιαδήποτε μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας email στο anonymousblankatmcard@gmail.com

Blog Archive

Αναγνώστες

Πρώτη ενημέρωση!

Νέα & ψυχαγωγία!

Χαμόγελο

Χαμόγελο
Στηρίξτε το Χαμόγελο του παιδιού!

Socrates

Socrates
From Düsseldorf with love!
Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω, τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο... Κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία. Μην γυρνάς την πλάτη, μην ζεις στο ψέμα. Πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία. Σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία...
(ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ενδιαφέροντα Blogs

Αξιόλογα Blogs & Sites!